Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

NOČNA EKIPNA TEKMA V SMUČARSKIH SKOKIH V TANI NA VRANSKEM

Kljub močnemu sneženju so prizadevni organizatorji ŠD TANA izpeljali nočno tekmo ekip v smučarskih skokih.

Tekmovanja se je udeležilo 11 ekip od blizu in daleč. Prvo mesto si je priskakala ekipa gostišča KRALJEV HRIB Kamniška Bistrica, drugo ŠD Motnik in tretje ORLI Prebold.

Rafko Novak

 

V soboto, 23. 2. 2013, je na skakalnici v Tani potekala še nočna tekma smučarskih skokov. Tokrat so se na skakalnici pomerile ekipe skakalcev. V vsaki ekipi so sodelovali trije skakalci. Kljub slabšim vremenskim razmeram (nenehno sneženje, slaba vidljivost in veter) se je tekme udeležilo 11 ekip. Tudi vzdušje ob skakalnici je bilo izjemno, čeprav je bila večina premočena zaradi sneženja. V tej zimski pravljici se je tako vseeno zbralo okrog 400 ljubiteljev skokov. Prireditev je poleg ekipe Vransko.net snemala tudi ekipa 24 ur. Naslednji dan si je na POP TV prispevek iz Tane lahko ogledala tudi širša slovenska javnost. Posnetek je bil objavljen tudi na spletni strani 24 ur. Vse se je začelo s poskusno serijo in s predskakalko Marijo Kovačevič. Poskusni seriji pa sta sledili še prva in druga serija skokov. Ekipe skakalcev so bile naslednje: ŠD Tuhinj, Trio adijo (Ojstriška vas), Kajuhi (Andraž nad Polzelo), Orli (Prebold), ŠD Motnik, gostišče Kraljev hrib Kamniška Bistrica, Tovarniška ekipa SIP (Šempeter), Prišel, videl, zmagal (Vransko in okolica), Sweet team interregional, ŠD Tana in Pub Sedmica. Najdlje je skočil Simon Martinec iz Celja, ki je poletel kar 21 m. Nagrade so se podeljevale ekipam na prvih 6. mestih. Tako si je šesto mesto prislužilo ŠD Tuhinj, na petem mestu so pristali fantje iz Ojstriške vasi – Trio adijo, četrto mesto so si priskakali Kajuhi iz Andraža nad Polzelo, na tretje mesto so prileteli Orli iz Prebolda. Drugo mesto je zasedlo ŠD Motnik, zmagovalka te tekme pa je postala ekipa gostišče Kraljev hrib iz Kamniške Bistrice. Vsem udeležencem nočne ekipne tekme velika pohvala, saj ste tudi v kritičnih razmerah pokazali, da zmorete. Posebna zahvala prav tako vsem, ki ste se udeležili prireditve, in vsem tistim, ki ste kakor koli pomagali pri organizaciji še zadnje tekme letos v Tani.

                                                                                 

Sara Hrastovec

 

Člani ŠD TANA smo v soboto, 23. februarja, uspeli izpeljati ekipno nočno tekmovanje v smučarskih skokih na 25 m skakalnici z alpskimi smučmi. Zaradi neugodne vremenske napovedi smo pričeli s pripravami proge že teden dni prej. Na doskočišču in zaletišču smo morali ponovno zagotoviti dovolj velike količine snega, saj je bila vremenska napoved za tisti teden neugodna. Nato pa nam je zima pokazala pravo plat in od sredine tedna do sobote nasula precej snega. V soboto zjutraj smo morali najprej s proge odstraniti 30 cm novozapadlega snega, urediti je bilo potrebno parkirišča in prostor okoli skakalnice. Precej zahtevna je bila tudi postavitev reflektorjev za osvetlitev skakalnice in dovod elektrike. Z velikimi napori in trudom nam je do sobote popoldan  uspelo dobro pripraviti in utrditi progo in pripraviti ostale zadeve, ki so potrebne za izvedbo tekmovanja. Ob pričetku tekmovanja pa nam jo je ponovno zagodlo vreme. Pričelo je snežiti. Zaradi močnega sneženja je samo tekmovanje potekalo v izredno težkih razmerah. Tekmovanje se je pričelo s polurno zamudo zaradi težav z osvetlitvijo. Najprej so tekmovalci izvedli poskusno serijo, nato pa še dve redni seriji. Samo tekmovanje je potekalo normalno, brez posebnosti, zgodil se je le en padec brez poškodb. Najdaljši skok je zaradi močnega sneženja meril samo 21 m. Tekmovanja se je udeležilo 11 ekip iz bližnje in daljne okolice. Ekipo so sestavljali po trije tekmovalci. Najbolj uspešni so bili:

1. mesto: gostišče Kraljev hrib Kamniška Bistrica 

2. mesto: ŠD Motnik

3. mesto: Orli iz Prebolda

4. mesto: Kajuhi iz Andraža

5. mesto:  Trio adijo Ojstriška vas

6. mesto: ŠD Tuhinj

7. mesto: Pub Sedmica Čeplje

8. mesto: Sweet team interregional Vransko,

9. mesto: SIP Šempeter

10. mesto: ŠD TANA

11. mesto: Prišel, videl, zmagal Vransko

 

Vinko Šoštar

Oglejte si tudi