Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

NK VRANSKO V JESENI

V Nogometnem klubu Vransko je za nami jesenski del prvenstva. V tekmovanju MNZ Celje so nas zastopale štiri selekcije.

Selekcija U9 je odigrala šest turnirjev, ki so organizirani vsakič v drugem kraju. Letos smo se dvakrat odpravili na Ljubno ob Savinji in v Mozirje, enkrat smo gostovali pri ND Polzela, prvi turnir pa smo organizirali na Vranskem. Potrebno se je zavedati, da v tem obdobju nogometnega razvoja rezultat niti približno ni v ospredju, čeprav otroci na turnirju pridno štejejo zadetke. Številčno smo lahko s selekcijo zadovoljni, seveda pa smo še vedno veseli vsakega novega člana.

Selekcija U11, ki ji letos izrazito pomagajo kolegi U9, je v jesenskem delu odigrala šest prvenstvenih tekem. Ekipa je v skupini z Ljubnim, Vojnikom, Polzelo, Mozirjem, Šoštanjem in Preboldom. Tudi tukaj se rezultati ne beležijo, temveč je najpomembnejši razvoj igralcev. V tej generaciji (letnik 2008 in 2009) na žalost niti približno ne moremo biti zadovoljni s številom aktivnih nogometašev, saj moramo v tej sezoni vseskozi igrati z mlajšimi. Tako si v klubu neizmerno želimo kakšnega novega igralca ali igralko, ki bi želel postati del naše zgodbe.

 

Selekcija U13 letos tekmuje v 2LMD, skupina A. Fantje, ki igrajo še v sistemu 8+1 , se trenutno nahajajo na 4. mestu razpredelnice. Po odličnem začetku sezone smo v drugem delu malenkost padli v formi in tako tudi nazadovali na tabeli. Treba je še omeniti, da je na treningih popolni fokus na igri 11 na 11, saj imamo, zaradi manjšega števila igralcev, treninge skupaj s selekcijo U15.  Tako se nekateri že 2 leti prej spoznavajo z zakonitostmi velikih nogometnih igrišč, kar je za mlade igralce velik bonus.


Selekcija U15, ki je letos naša najstarejša ekipa, nastopa v 2LSD. V konkurenci desetih ekip trenutno zasedajo 4. mesto, s 3 točkami zaostanka za prvim mestom.  Trenira se skupaj s fanti U13, tako trener izbira med 21 igralci, ki se enakovredno borijo za svoje mesto v ekipi. Ta ekipa se bo v tej sezoni prvič odpravila na zimske priprave. Med zimskimi počitnicami, v februarju 2019, se bomo napotili v Ankaran. Tam se bomo še lažje pripravili na spomladanski del sezone, kjer si želimo še nadgraditi predstave iz prvega dela.

 

Ne smemo pa pozabiti še na naše najmlajše, selekcijo U7. To so fantje, ki so še popolnoma na začetku svoje nogometne poti. Na treningih se osredotočamo predvsem na pridobivanju občutka za žogo, učenju osnovnih udarcev ter spodbujanju veselja do gibanja in nogometne igre. Ekipa ni tekmovalno aktivna, jim bomo pa v tej sezoni omogočili nekaj turnirjev, kjer se bodo lahko še bolj zabavali v najlepši igri na svetu.


Bolj podrobno nas lahko še spremljate na naši FB-strani Nogometni klub Vransko, kjer objavljamo vse aktivnosti, ki se dogajajo v naši nogometni družini.

Oglejte si tudi