Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Pilotova obletnica

Le kdo ga ne pozna … pilota Lojza.  S svojo pojavnostjo na Vranskem je leta in leta spadal med legende, žal med tiste pivske legende, ki je občane Vranskega na trenutke spravljala v dobro, velikokrat pa tudi v slabo voljo.

Ko je življenjski slog brezdomca in dolgoletnega alkoholika naredil svoje, je Lojza skoraj stalo življenja. Takrat so tisti, ki jim je mar in jim je življenje sveto, navkljub nasprotovanju številnih, celo uporu stanovalcev v Našem domu, staknili glave. In Lojz je »priletel« k nam. Tako Lojz kot zaposleni smo potrebovali veliko časa, nege, skrbi, človečnosti in potrpežljivosti, da ga imamo sedaj možnost srečevati nasmejanega, zadovoljnega, celo zaljubljenega. Lojz je danes eden prijetnejših sogovornikov na Vranskem, vedno pripravljen pomagati, urejen, vljuden in, kar je tudi zelo pomembno, še vedno poln humorja. Velikokrat vemo in vidimo, da na svojih plečih nosi bolečine, poškodbe, omrzline ... preteklega življenje, vendar vse prenaša pokončno.

 

Te dni minevata dve leti Lojzove treznosti. Iz srca mu čestitamo in mu želimo, da zbirka takšnih let postaja vse številnejša.

 

Mojca Hrastnik s sodelavci

 

 

                                                                                                            

 

 

 

Oglejte si tudi