Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
PET.
15°C
10°C
Oceni objavo

Zaključek šolskega leta

Že kar nekaj časa se nam je obetala HIŠKA EKSPERIMENTOV, pa odmikala … Ko je prišel prvi val epidemije v letu 2020, smo za družinski praznik načrtovali to zanimivo dejavnost, pa smo ob zaostrenih zdravstveno higienskih ukrepih nanjo čakali kar dobri dve leti. Letos pa končno ni bilo ovir za izvedbo. Odločili smo se, da Hiško EKSPERIMENTOV ponudimo za zaključno srečanje.

Ekipa Hiške EKSPERIMENTOV nas je obiskala v našem vrtcu. Pravzaprav smo si privoščili kar celo športno dvorano. V dopoldanskem času smo imele posamezne skupine ob ločenih terminih dovolj časa za raziskovanje,  poskušanje in eksperimentiranje. Ponujenih je bilo kar 50 eksperimentov, prilagojenih otrokom in izdelanih tako, da se jih ne da pokvariti ali uničiti.

V času, ko v vrtcu otroci odhajajo domov, so svojo radovednost potešili še šolarji prvega triletja. V popoldanskih urah pa so bili k eksperimentom in pustolovščini  vabljeni še starši in so tako za kakšno urico postali otroško igrivi in radovedni.

Zaključek je torej minil v zanimivem in poučnem druženju. Vsi skupaj smo res komaj čakali, da se spet malo srečamo, poklepetamo, se skupaj nasmejemo in se preprosto imamo lepo.

 In kaj je bilo otrokom najbolj všeč?

-        Ko si pesek  okrog obrnil in se je nalagal v čudne oblike.

-        Človečki, ki si jih s krpo obrisal in so skakali.

-        Ko sem imela gor slušalke.

-        Ko si dal roko v škatlo in je postala mavrična.

-        Ko sem obrnila steklenico in je voda tekla in brbotala.

-        Ko sem videl,kakšne oči ima sova.

-        Najbolj mi je bila všeč mavrična hiška.


Koordinatorica zaključnega srečanja: Nada Kolar, dipl. vzg.

 

Oglejte si tudi