Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
8°C
1°C
JUTRI
2°C
2°C
Deli
2228

Z MEDVEDI V ZIMO

V vrtcu nas je obiskalo 7 Medvedov in Zaljubljena medvedka. Na igrišču se jim je vse umaknilo, kajti odšli so kar počez, na goro - da vidijo kaj je za njo! Šli so v svet …

Uvodna motivacija - igra 7 Medvedov in Zaljubljena Medvedka je popestrila obogatitveno dopoldne. Dodobra je razgrela misli in srca otrok. Kljub zimskim razmeram smo izvedli obogatitveni dan zunaj in lahko smo ponosni na opravljeno delo.

V stalnem kotičku z nestrukturiranim materialom so imeli pravo tehnično delavnico. Preizkusili so se v gradnji, zabijali so žeblje in žagali. Rokovali so s pravim orodjem. Bravo! Lotili so se prostorskega oblikovanja in gradili hiške za medvede iz različnih lesenih kosov in vej. V glasbenem kotičku so preizkušali, kako iz plastičnih veder različnih velikosti in oblik izvabiti zvo. Preizkusili so tudi, kako zvenijo rabljene pokrovke, če po njih udarjaš z različnim materialom. Ponazarjali so gibanje pravih medvedov, se kotalili in premagovali ovire - poligon. Po NTC- programu so metali kocko in izbrali način prenašanja stvari ali se podali v »centrifugo«. Iskali so pare medvedov različnih velikosti, se urili v prirejanju in seriaciji. Spoznali so deklamacijo Hruške Anje Štefan, si pripravili čaj iz sedmih zelišč, ki smo jih pridno shranjevali skozi leto, ga sladkali z medom in osvežili z limono.

Tako smo pokrili vsa področja kurikuluma, poskrbeli za pestre dejavnosti in otroke obogatili z lastnimi izkušnjami.

Nekaj misli otrok:

»Všeč mi je bilo, ko smo kuhali čaj z medom in limono.« (Hana, 4 leta)

»Igrali smo na inštrumente, ki so viseli na vrvici.« (Ela, 5 let)

»Meni so bili pa medvedi všeč.« (Zoja, 4 leta)

»Všeč mi je bilo, ko smo zabijali žeblje in žagali.« (Vid, 5 let)

 

 

                                                                                                             Nuša Križnik, Laura Fekonja, Maja Gams

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij