Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

VESELO NA POT MALO NAOKROG

Veselo in aktivno smo zakorakali v novo šolsko leto. Velik poudarek dajemo gibanju. Pri gibanju se otroci zavedajo lastnega telesa in doživljajo v gibanju ugodje. Z gibanjem telesa je pogojeno zaznavanje okolice, prostora, časa in samega sebe. Otroci ob gibanju čutijo veselje, ugodje, dobro se počutijo, pridobijo si samozaupanje in samozavest. Naše okolje nam ponuja veliko možnosti za gibalne aktivnosti. Pri pohodih otroci sproščeno izvajajo naravne oblike gibanja.

Na enega izmed pohodov smo se podali na Briše, kjer smo obiskali kmetijo Brišnik. Ogledali smo si zajce, kokoši, pujse, muce …  Zelo zanimivo je bilo, ko smo prišli v klet, v kateri je g. Franci stiskal jabolka, nam pokazal prešo, sode. Poizkusili smo sok iz jabolk izpod preše. Bil je sladek. Jedli smo jabolka, ki jih letos ni bilo malo. Zahvaljujemo se g. Franciju in ge. Faniki za prijetno dopoldne. Vtisi otrok, kaj jim je bilo zanimivo: Minja: Imela sem se fajn; Lukas: Muco sem videl; Lejla: Ko smo videli kokoške; Zala: Pili smo jabolčni sok.

Po gozdni poti tja in nazaj smo opazovali markacije, se igrali z listjem, peli pesmi, nabirali kostanj. Razvijali so si vztrajnost in si pridobili nove izkušnje.

 

Otroci odd. 3-4 let s Simono Kopitar in Barbiko Skok

Oglejte si tudi