Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Trening so popestrili otroci

Ja, takšen je naslov prispevka na spletni strani NZS. Tisti otroci, no, nekateri izmed njih, so bili otroci naših najstarejših oddelkov vrtca Vransko.

Skozi celo šolsko leto smo pridno trenirali nogomet pod vodstvom trenerja Tilna Šmigoca. Tedensko smo se srečevali v športni dvorani ali ob lepem vremenu na igrišču. Tilen je otrokom pripravljal starosti primerne izzive in vedno nove zanimive igre in naloge. Otroci so bili navdušeni in so komaj čakali ponedeljke z »nogometnim vrtcem«.

S celoletnim treningom smo si tako prislužili zaključek Nogometnega vrtca v Nacionalnem nogometnem centru Brdo.

 Takoj po zgodnjem zajtrku smo se z avtobusom odpravili na pot. Za večino otrok je bila to prva vožnja z avtobusom in bili so zelo  vznemirjeni. Vožnja je potekala brez težav, otroci pa so bili navdušeni.

Ob prihodu na Brdo nas je pričakal čarodej, ki nas je za naš trud – barvanje dresov slovenske reprezentance – nagradil s »čarobnimi baloni« v oblikah, ki so si jih zaželeli otroci. Sledilo je tisto najbolj zanimivo – fotografiranje s slovensko nogometno reprezentanco. Nato smo si zaslužili malico in kratek sprehod po bližnjem parku.

Zadnja naloga pa je bil trening s tamkajšnjimi trenerji. Trenirali smo na pravi nogometni zelenici in pokazali znanje, ki smo ga pridobili preko celega šolskega leta. S soncem obsijan, zanimiv in pester  dopoldan je kar prehitro minil. Na poti nazaj smo bili prijetno utrujeni in nekateri otroci so med vožnjo celo zaspali.

Ob tem naj se zahvalimo za podporo staršev, saj so z zbiranjem papirja omogočili naš prevoz z avtobusom. Poleg tega smo bili opremljeni s sponzorskimi majčkami z logotipom našega zavoda, za kar je poskrbel eden od naših staršev.

 Res hvala za prijetno izkušnjo, ki nam bo ostala v prelepem spominu.

 Oba oddelka 5–6 let z Nado Kolar, Simonco Kopitar in Olgo Blatnik

Oglejte si tudi