Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Projekt: Teden umetnosti v Vrtcu Vransko

V mesecu maju (23. 5.–29. 5.) smo izvedli projekt »Teden umetnosti«. Po oddelkih so se izvajale dejavnosti na temo umetnosti, na igrišču pa smo izvedli dva skupna dneva: likovno-umetniški ter glasbeno-plesni dan. Vsak strokovni tim je pripravil kotiček, otroci pa so med kotički prehajali. Na likovno-umetniškem dnevu smo iz palete ustvarjali in barvali glasbeno steno, gume za gugalnice, porisali vedra ter zalogovnik za vodo, z barvami za beton smo porisali pot do igrišča, ustvarjali iz mivke ter slanega testa, postavljali arhitekturne zgradbe iz škatel in barvali storže ter krasili drevesa. Na plan smo izvabili umetniške ideje, otroško ustvarjalnost in otrokom postavili kar nekaj izzivov.

Na glasbeno-plesnem dnevu pa smo prepevali ob kitari z go. Barbaro Cigler, igrali na glasbila iz odpadnega materiala, prepevali karaoke, igrali na glasbene cevi, oblačili smo se ob glasbi, plesali z rekviziti, spoznavali glasbene kocke ter ustvarjalno ob glasbi improvizirali z obroči. Podrobneje smo spoznali citre, na katere nam je igrala ga. Maja Gams, ter prečno flavto, ki nam jo je prisrčno predstavila učenka Ema Remic iz OŠ Vransko.

Celoten teden je bil zelo razgiban, poln umetniškega navdiha, spodbujal je doživljanje, radovednost in veselje do umetniških dejavnosti, umetnosti in različnosti.

Branka Hrastnik

Oglejte si tudi