Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Predstava Peter Klepec

Peter Klepec je droben in šibak fant, a dobrega srca. Ko mora oditi služit k sosedu za pastirja, se zanj začnejo hudi časi. Goreče si je želel, da bi bil močan. Želja se mu ni izpolnila, vse dokler nekega dne na  jasi ne zagleda gorske vile …

Kako je prijazni pastirček pomagal vili in kaj mu je dala v zameno? Kakšno moč ima voda? To in še marsikaj smo izvedeli v predstavi, ki smo jo zaigrale strokovne delavke Vrtca Vransko, in sicer v sredo, 15. 6. 2022, na vrtčevskem igrišču. V predstavi so ponosno in suvereno sodelovali tudi otroci: pevski zbor, plesni škratki in ustvarjalci pri izdelavi scene. Otrokom smo tako popestrili, obogatili in polepšali dopoldne ter tudi zaključili projekt Z igro do prvih turističnih korakov na temo Voda in zdravilni turizem.

Vabilu na predstavo so se prijazno odzvali tudi učenci prvih razredov osnovne šole.

Gledališka dejavnost je neizčrpen vir razvoja čustev, izkušenj in čustvenih odkritij, način spoznavanja duhovnega bogastva. Posledično otrok spoznava svet z umom in srcem ter izraža svoj odnos do dobrega in zla; spozna veselje, žalost, srečo ... (Vygotsky L. S.: Igra in njena vloga v psihološkem razvoju otroka).

Maja Gams

Oglejte si tudi