Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Novo šolsko leto v vrtcu Vransko

V šolskem letu 2014/15 imamo v vrtcu Vransko vključenih 135 otrok. Formirani so v 7,5 oddelkov, predvidoma  pa bomo v decembru 2014 formirali še dodatni oddelek 1–2 let starih otrok.

 

Ker se zavedamo, da je razvoj možganov zelo intenziven prvih nekaj let človekovega življenja, se še posebej trudimo ustvarjati učno bogate situacije. Največjo odgovornost nosimo namreč tisti, ki se v tem obdobju z otrokom največ ukvarjamo. To so starši, vzgojitelji, zato moramo ravno mi dobro poznati to obdobje otrokovega razvoja. Trudimo se, da vsakemu otroku omogočimo razvoj v skladu z njegovimi biološkimi potenciali. K tem zavedanjem pa nas bo tudi opolnomočilo izobraževanje programa NTC-sistema učenja - zgodnje spodbujanje sposobnosti pri otrocih. Prav tako pa bomo z organiziranim izobraževanjem za starše, ki ga načrtujemo 14. 1. 2015, z naslovom Najpogostejše vzgojne napake in posledice nepravilne vzgoje, pomagali k celoviti vzgoji in podpori družinam.

 

V naši hiši smeha in veselja se dogaja vsak dan kaj novega. Posebno pestro pa je bilo v tednu od 6. do 10. 10. 2014, saj je takrat potekal teden otroka.

 

Mojca Brglez, pedagoška vodja vrtca Vransko

 

Oglejte si tudi