Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
7°C
PON.
23°C
10°C
Oceni objavo

Nepozabno doživetje planincev Vrtca Vransko na Čreti

Za nami sta dva prekrasna dneva. S tem ne mislimo samo na vreme. Mislimo predvsem na dneva, polna doživetij, na sklepanje novih prijateljstev, na druženje ob pesmi in ob tem še obdanost s prelepo naravo in prijaznimi ljudmi. Smo mladi, nadobudni, radovedni in razigrani planinci iz vrtca Vransko. Ker smo celo šolsko leto osvajali in premagovali veliko planinskih poti, smo si za zaključni pohod prislužili nočitev v planinski koči na Čreti.
V petek so nas starši v Petelinku prepustili v varstvo vzgojiteljicam. Od tam smo se s polnimi nahrbtniki podali proti Čreti. Ko smo prisopihali do cerkve sv. Katarine, nas je g. Skok prijazno povabil, naj si ogledamo njeno notranjost, ki je bila prelepa, saj je bila naslednji dan v njej poroka. Ko smo se posladkali še s piškoti, smo se veseli in polni pričakovanj odpravili naprej. Kmalu smo z vrha hriba zagledali našo kočo.

V koči nas je s toplim čajem in širokim nasmehom pričakala oskrbnica Mina, ki je za nas skrbela kot prava mama. S prijateljico Mojco sta nam postregli z večerjo. Po večerji smo si v planinski dnevnik odtisnili štampiljko, eno pa še na roko. Ker je naslednji dan praznovala ena izmed mladih planink, smo ji skupaj z njeno mamico pripravili presenečenje. Naj povemo samo, da je bilo veselo, glasno, razburljivo in na koncu tudi utrujeno. Nekateri smo komaj držali odprte oči do konca pravljice. Hitro smo utonili v spanec.

Naslednje jutro smo se zbudili sveži, spočiti in pripravljeni na nove dogodivščine. Po zajtrku smo se poslovili od Mine in Mojce, ki se jima zahvaljujemo za gostoljubje in prijaznost, ter se podali v hrib za kočo proti Marijini cerkvi. Tam smo si lahko ogledali priprave na »lepo« nedeljo. Pokukali smo tudi v notranjost ter občudovali njeno lepoto.

Od cerkve nas je po strmem hribu navzdol do svoje domačije pospremil g. Remic. Na njihovi kmetiji smo si ogledali tudi živali. G. Branko nam je razkazal hlev. Najdlje smo se zadržali pri zajčkih in jih božali. Tudi za naše vedno prazne želodčke so poskrbeli, za kar se jim še enkrat zahvaljujemo.

Prijetno utrujeni smo ob pesmi prehodili še zadnji del poti. Komaj smo čakali, da bomo o vseh doživetjih povedali svojim staršem in se stisnili v njihov objem.

Za konec naj se zahvalimo vsem, ki ste nam pri izvedbi »nočitve v koči«  pomagali. Hvala vsem domačinom s Črete za prijaznost. Hvala staršem za zaupanje. Predvsem pa hvala Planinskemu društvu Vransko za velikodušnost, saj nam je omogočilo izvedbo projekta in ga tudi finančno podprlo.

 

                                          Mladi planinci z mentoricami: Katjo, Matejko P. in Matejo R.

Oglejte si tudi