Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
10°C
TOR.
25°C
10°C
Oceni objavo

Mladi planinci s pohodi zaključili na Čreti

V tem šolskem letu smo želeli mladim planincem Vrtca Vransko predstaviti raznolikost vsebin Planinskega društva Vransko. Poleg pohodništva smo spoznali tudi delo markacijskega odseka, na predzadnjem srečanju pa smo se preizkusili še v športnem plezanju na umetni plezalni steni v Športni dvorani na Vranskem. Plezanje nam je predstavil načelnik športno-plezalnega odseka Martin Reberšek. Pokazal nam je opremo, ki jo potrebuje plezalec za svojo varnost. Vsi otroci so premagali strah in poskušali splezati čim višje. Najbolj jim je bilo všeč zibati se na vrvi.

Za zaključni pohod pa smo si zadali največji zalogaj do sedaj, in sicer vzpon do Planinske koče na Čreti. Vseh 13 mladih planincev je zagrizlo v strmino in jo brez težav premagalo. Do koče smo potrebovali dobri dve uri s počitki in daljšo malico, ki smo si jo privoščili na Prilopah, vred. V koči nas je oskrbnica pričakala s hladnim napitkom in dobro večerjo. Po večerji smo se odpravili na krajši nočni potep po Čreti. Na kmetiji Remic smo si lahko tudi pobliže ogledali majhno ovčko in pod zvezdnim nebom prepevali pesmi. Noč je minila brez posebnosti. Zbudili smo se v deževno jutro, zato smo se, dokler niso po nadobudne planince prišli starši, igrali razne igre, prepevali in ustvarjali. Dež nam ni pokvaril vzdušja. Otroci so razigrani in dobre volje hiteli razlagat staršem, kaj lepega in zanimivega so doživeli.

Hvala Planinskemu društvu Vransko, ki nam je omogočilo in sponzoriralo bivanje v planinski koči na Čreti. Hvala oskrbnici Ani ter njenemu osebju za gostoljubje in prijaznost.

 Mateja, Olga in Matejka

Oglejte si tudi