Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Lepo vreme vabi v naravo

 

Druženje s sovrstniki in lepo vreme – kaj je lahko še lepšega!

Februarski dnevi so nam postregli s prijetnimi temperaturami in obilo sonca ter nam dali možnost za krepitev in ohranjanje zdravja na svežem zraku v gibalno spodbudni okolici našega vrtca.

Tako smo se v zadnjem tednu februarja otroci vseh oddelkov vrtca odpravili na CICI pohod. To je vsakomesečni pohod, ki je precej daljši od navadnega sprehoda, ponavadi pa tudi vsebinsko osmišljen. Tudi gibalni program Mali sonček, v katerega smo vključeni vsi oddelki od dveh let dalje, nam glede na starost narekuje določeno število pohodov. Tako smo združili naloge za Mali sonček in področja narave, matematike in jezika. Vsaka skupina si je zadala svoj cilj, glede na starost in seveda sposobnosti, saj moramo otrokom zastavljati izzive, ki ne smejo biti pretežki, hkrati pa tudi ne prelahki. Z gibanjem otrok spoznava svoje telo, preizkuša, kaj zmore in ob porajajočih se sposobnostih pridobiva veselje, ponos, samozavest in občutek ugodja. Z daljšimi pohodi pa tudi vzdržujemo kondicijo, razvijamo koordinacijo gibanja in ne nazadnje spoznavamo svoj kraj.

Med potjo smo iskali prve znake bližajoče se pomladi, saj smo s pustom uspešno pregnali zimo. Opazili smo prvo cvetje, ki je že pokukalo iz zemlje, in iskali možnosti za premagovanje naravnih ovir.

.

Kam so nas vodile poti, pa si oglejte na fotografijah.


Koordinatorici CICI pohodov : Nada Kolar in Maja Gams

Oglejte si tudi