Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Lahkih nog naokrog

Ena izmed prvih gibalnih dejavnosti predšolskih otrok je izvajanje naravnih oblik gibanja. Hoja, tek, lazenje, plazenje … Temu v vrtcu posvečamo veliko pozornosti. Večkrat ko otrokom ponudimo možnost, da razvijajo različne spretnosti, bolj so pri tem uspešni, samozavestni …

Vsak mesec se vsaj enkrat odpravimo na daljši pohod, kjer otroci razvijajo različne spretnosti, povezane z gibanjem. Poleg tega ob gibanju doživljajo ugodje, na različne načine spoznavajo naravo, se seznanjajo z varnim in zdravim bivanjem v naravi in še bi lahko naštevali (Kurikulum, 1999). Naši pohodi so tudi tematsko obarvani. Tako smo v letošnjem šolskem letu raziskovali gozdno matematiko, po ruski pravljici gradili bajtico, v snegu iskali stopinje, opazovali ptičje hišice, po knjigi Bobek in barčica v potoku spuščali čolne, čistili okolico, predvsem pa smo spoznavali svoj kraj, raziskovali občino ter razvijali hitrost in vztrajnost.

Pred nami so počitnice, ki jih bomo ob višjih temperaturah preživeli na igrišču, pod krošnjami naših dreves, ki nam nudijo senco.

Na pohode pa se bomo podali spet jeseni, večji, starejši, vzdržljivejši.

 

Klavdija in Nives

Oglejte si tudi