Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
1633

Kolesarsko dopoldne

Gibanje je za predšolskega otroka nekaj povsem naravnega. Otroci  v gibanju uživajo, hkrati pa z gibanjem spodbujajo svoj razvoj. Gibanje je pomembno ne le za zdrav telesni razvoj, ampak pripomore tudi k razvoju mišljenja. V vrtcu se trudimo, da so otroci čim več v gibanju pri vseh dejavnostih, kjer je možno, in seveda zunaj na svežem zraku.

Projekt Mali sonček nam je pri tem še v dodatno spodbudo. V tem gibalnem projektu v vrtcu sodelujejo vsi oddelki od starosti dveh let dalje.

V letošnjem šolskem letu se še toliko bolj trudimo opraviti vse gibalne naloge, da nadoknadimo čas, ko je bil vrtec zaprt.

Ena od verjetno najbolj zanimivih nalog je kolesarjenje. Pa ne mislite, da so dveletniki premajhni za  kolesarjenje!

Naročili smo lepo vreme in seveda kolesa in čelade, za kar so poskrbeli starši. Tako se je naša kolesarska zabava lahko začela. V starosti od dveh do treh let se od otrok pričakuje, da znajo svoje vozilo – poganjalec, skiro ali kolo – voziti po večji površini in se ustaviti. Glede na to, da s tem sploh nismo imeli težav, smo naloge še malo popestrili z ovirami. Otroci so opazovali in primerjali svoja kolesa in si jih posojali med sabo. Vozili smo kar slabo uro in pri tem neizmerno uživali. Najbrž bomo »kolesarsko dopoldne« ponovili še enkrat v juniju. Vsekakor pa smo si že tokrat prislužili nalepko modri sonček.

Za skupino 2-3-let Nada Kolar in Maja Gams

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi