Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Jaz počepnem, ti poskočiš

Šestnajstega marca smo v Športni dvorani Vransko izvedli športno družinsko srečanje z naslovom JAZ POČEPNEM, TI POSKOČIŠ. Cilj iz kurikuluma za vrtce nam narekuje, da moramo spoznati oblačila in obutev, ki so primerna za gibalne dejavnosti. Tako smo se strokovni delavci, otroci in starši vzorno opremili s športno opremo in se podali gibalnim izzivom naproti.

Najprej nas je na klasično glasbo z dinamično plesnimi gibi ogrela nekdanja učiteljica razrednega pouka Mira Les. Sledil je osrednji del srečanja, kjer so starši in otroci preizkušali svoje spretnosti na pripravljenih gibalnih postajah. Poskakovali so na trampolinu, skakali v globino s švedske skrinje, skakali čez elastiko v višino, preizkušali svojo moč na bradlji, tekli na smučeh, premagovali ovire na letvenikih, se preizkušali v spretnostih poligona, hodili po hoduljah, plezali po vrveh ter se spuščali po različnih klančinah.

Ker sodelujemo v projektu Turizem in vrtec, ki z letošnjim naslovom Športna doživetja bogatijo mladinski turizem spodbuja sodelovanja v domačem kraju, smo k sodelovanju povabili različna društva, ki so se nam z veseljem pridružila. Košarkarji Vrani Vransko so nam predstavili osnovne elemente košarke, Nogometni klub Vransko s Tilnom Šmigocem nas je razgibal z nogometnim poligonom, športno plezalni odsek Planinskega društva Vransko pa je poskrbel za zabavno in varno plezanje otrok in staršev po plezalni steni. Za sprostitev in menjavo umirjenih telesnih položajev pa je poskrbela Sara Kralj s prvinami joge.

Srečanje smo zaključili s prisrčno gibalno deklamacijo avtorice Anje Štefan, z naslovom Jaz počepnem, ti poskočiš, kjer smo z gibi sodelovali vsi prisotni na srečanju. Srečanje je potekalo v prijetnem, sproščenem in športnem vzdušju.

Za sodelovanje se poleg zgoraj omenjenih zahvaljujemo še Nejcu Blatniku, Jožetu Šmitu, Martinu Reberšku, Aljoši Žoharju, Žanu Ocvirku, Maju Krušiču, Matiji Čadeju ter ravnateljici Majdi Pikl in županji Nataši Juhart za obisk in podporo.

 

Za Vrtec Vransko zapisali koordinatorici srečanja: Branka Hrastnik in Brigita Reberšek

Oglejte si tudi