Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

In spet smo zavihali rokave!

Veselo in razigrano smo zakorakali v novo šolsko leto. Ves mesec smo bili aktivni in polni pričakovanj. Raziskovali smo novo igralnico, igrače, tkali nova prijateljstva.

Otroci so si ogledali lutkovno predstavo Pod medvedovim dežnikom in se nato tudi sami preizkusili kot igralci. Poistovetili so se z lutko, se vživeli v vloge in ponosno nastopali. Na njihovo željo so zaigrali večkrat, ob lastnem pripovedovanju.

Da ne pozabimo na naše zlate junake  košarkarje, ki so nam popestrili kar nekaj dni. Ogledali smo si posnetke, izdelovali medalje, slikali slovenske zastave, njim v ponos pa slovensko zastavo obesili tudi v naši igralnici in uživali v navijanju: "Dajmo, naši! Bravo, naši!"

Za piko na i smo si pripravili grozdni sok. V bližnji okolici smo imeli manjšo trgatev. Z otroki smo zbrali veliko grozdja in z delom nadaljevali na našem igrišču. Grozdne jagode smo pecljali, mečkali, stiskali in komaj dočakali, da je iz » preše » pritekel sladek grozdni sok. Skupno prešanje z otroki odd. 3-4 let  (Nuša, Barbi) in odd. 5-6 let (Branka, Polona) smo popestrili s prepevanjem ljudskih pesmi.

                                                                                                                                        
Otroci s Simono in z Lauro

Oglejte si tudi