Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert

Vrtec Vransko organiziral dobrodelni koncert

Na Osnovni šoli Vransko- Tabor že vrsto let organiziramo dobrodelni koncert, na katerem  sodeluje tudi vrtec s pevskim zborom.  V sredo, 29. 2.  2012 je vrtec prvič samostojno izvedel dobrodelni koncert.

Pri organizaciji, zbiranju sponzorjev in izvedbi so pomagali tudi starši, ki so podrli dobrodelnost, saj so s prodajo vstopnic zbrali 1.285 evrov. Z zbranim izkupičkom bodo povečali ponudbo na igrišču in na ta način otrokom omogočili še več izzivov. Veseli smo, da  je Občinski svet Občine Vransko odobril brezplačen najem Športne dvorane Vransko, saj so nastopajoči lahko v primernem avditoriju pokazali , kaj  znajo že otroci v vrtcu.

Predstavitve vseh oddelkov vrtca Vransko so obogatili tudi zunanji gostje, ki jih ni bilo malo. Povabilu so se odzvali ansambel Zupan, vokalna skupina Solo, gospod Marjan Novak z zvončki, ljudske pevke Pušeljc, ljudski pevci Polhi, folklorna skupina Mihtin, citrarka Jerica Novak. Prizorišče so obogatili tudi gostje, ki so predstavljali nekatera dela in spretnosti iz preteklih časov, danes pa se z njimi ukvarjajo le redki.  Jože Semprimožnik je izdeloval koš, rože iz krep papirja je oblikovala  Martina Felicijan, koruzo pa je luščila  Marija Podlesnik.


Na čisto poseben dan, ki se zgodi samo vsaka  štiri leta, smo dokazali, da z medgeneracijsko povezanostjo in dobrodelnostjo lahko storimo veliko več kot posameznik. In če kdaj, je danes čas, da od plemenitih besed o prizadevanju za boljši svet preidemo k plemenitim dejanjem in tako poskrbimo za lepo gesto, predvsem pa za zgled našim najmlajšim.

Vsem, ki ste sodelovali v zgodbi Pod lip'co domačo, se najlepše zahvaljujemo!

Za vrtec Vransko zapisala Mojca Brglez, pom. ravnateljice

Oglejte si tudi