Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Zlato priznanje za mlade filmske ustvarjalce naše šole

V Izoli je 12. in 13. oktobra potekalo 53. srečanje najmlajših filmskih ustvarjalcev, ki ga je organiziral Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Za srečanje smo z učenci naše šole izdelali kratke dokumentarne filme, ki so sodelovali v tekmovanju. Martin Žilnik in Lan Dobnik sta pripravila dokumentarni film Gozdna tla, v katerem sta predstavila žabo, navadnega goža in močerada.  Manca Oštir, Gal Džudovič, Jurij Teršek in Lara Jelen so pripravili film z naslovom Moje Vransko, v katerem so predstavili znamenitosti našega kraja. Martin Cekin in Filip Roter Zajec pa sta predstavila dokumentarni film z naslovom Kmetija, v katerem sta predstavila opravila na kmetiji.

Strokovna žirija v sestavi Eka Vogelnik (likovnica, scenaristka, režiserka in docentka za ustvarjalno delo z lutkami na FSD), Jan Pirnat (filozof, zgodovinar in gledališki ustvarjalec) in Amir Muratović (scenarist, režiser in montažer) se je sestala 26. septembra 2017 v Ljubljani in si ogledala 37 filmov, ki jih je izmed prispelih 70 izbral Matija Milčinski.

Strokovna žirija je film Moje Vransko ocenila z eno zvezdico, film Kmetija pa kar s tremi. Oba filma sta prejela zlato priznanje za uvrstitev med najboljše filme.

Scenarist in režiser Amir Muratović je o filmu Kmetija zapisal: »Mene je presenetil film Kmetija, kjer fanta snemata drug drugega in nam iskreno predstavita naprave in moška opravila na kmetiji. Končna sekvenca v zelenjavnem vrtu nas je prepričala, da sta film posnela z ljubeznijo.«

Čestitamo vsem ustvarjalcem dokumentarnih filmov, še posebej pa Martinu Cekinu in Filipu Roterju Zajcu za najbolje ocenjen film.

 

Mentorica Katja Brezovnik

Oglejte si tudi