Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
8°C
6°C
PET.
2°C
2°C
Deli

Zimski sportni dan na POŠ Tabor – pohod

V torek, 24. 1. 2017, smo se učenci od 1. do 4. razreda POŠ Tabor odpravili na zimski pohod. Spremljale so nas učiteljice Silva Rizmal, Stanka Tominšek Kužnik, Darja Savinek, Marija Drnolšek in Simona Jan.

Najprej smo se oblekli v zimska oblačila in se zbrali pred šolo. Pot nas je vodila mimo pošte in cerkvenega dvorišča. Hodili smo po zasneženi makadamski poti in prispeli do asfaltne ceste. V Lokah smo videli žago. Tam so s streh visele dolge ledene sveče. V nadaljevanju smo v krožišču zavili levo in pot nas je vodila po strmini navzgor. Pri mostu smo imeli prvi postanek. Tu smo popili čaj in se odpravili dalje. Pot nas je vodila mimo kmetije Ramšak. Naprej smo gazili po celem snegu. Ob gozdu je stala lovska opazovalnica. Zavili smo v gozd, ki je bil prekrit z belo snežno odejo. Ko smo prišli iz gozda, smo imeli še en postanek za čaj. Ko smo se vračali, smo šli mimo Lesjakove kmetije. Na poti smo naleteli na debel led. Zadrsali smo se po njem. Po uri in pol hoje smo prispeli nazaj v Tabor, kjer smo šli v šolo in se odpočili. Ta dan je bil odličen. Upam, da bom takšen dan še kdaj doživela.

 

Edita Kreča, 4. b


V torek, 24. 1. 2017, smo odšli na zimski pohod. Šli smo mimo pošte, cerkve, veroučne učilnice in prispeli do zasnežene potke. Pri asfaltni cesti smo pot nadaljevali v smeri Lok. Pri razcepu smo zavili levo in pri zmrznjenem potočku smo imeli počitek za pijačo. Pri kmetiji Ramšak smo pri kapelici šli mimo lovske opazovalnice do gozda. V gozdu je bilo še posebej lepo. Iz gozda smo prišli pri kmetiji Lesjak. Na cesti smo videli traktor z ogromnim plugom. Ko smo s ceste zavili v gozd, mi je spodrsnilo in skoraj sem padel. Na pohodu sem se zabaval.

 

David Lukman, 4. b

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij