Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

ZAKLJUČNO SREČANJE KUHARJEV IN VRTNARJEV OSNOVNE ŠOLE VRANSKO

Zaključno srečanje smo začeli na vrtu. Ogledali smo si, kaj vse je v zadnjem mesecu zraslo, malo smo populili plevel, zalili in visoke grede zastrli s slamo, da se zemlja čez počitnice ne bo preveč izsušila. V teh mesecih je namreč zelo sušno in vroče, z zastirko pa lahko to omilimo. Ker se nam je zasejalo ogromno ognjiča, so si ga učenci odnesli domov. Kdor bi ga želel imeti, vabljen na šolski vrt.

Nadaljevali smo v gospodinjski učilnici. Iz posebnega testa smo spekli tanke vaflje in jih nato s pomočjo kozarčka oblikovali v kornete za sladoled. Ko so bili korneti pripravljeni, smo zmiksali grški jogurt in zmrznjeno sadje. Učenci so razmišljali, kako v zelo kratkem času narediti sladoled. Rešitve niso našli, zato jim je pomagala gospa Maja. Prinesla je posodo s tekočim dušikom, ga vlila v maso in nastal je sladoled. Prava kadeča se čarovnija. Sledilo je sladkanje. Sladoled je bil res dober.  

»Pridno si se kuhati učil in si kuhlo priboril. Da ti bo še bolje šlo, veliko mešaj z njo!«

»Ustvarjal si, kuhal in krožnike pral, pravi si kuharski mojster postal. Zdaj v lonček pokukaj, kaj dobrega skuhaj.«

Tako je pisalo na darilcih, ki so si jih zaslužili redni obiskovalci krožka. Kuhalnice so na zaključku prejeli vsi člani krožka, lončke pa tisti najbolj redni. Učence vabimo, da se nam pridružijo tudi v prihodnjem letu, da si skupaj kaj dobrega skuhamo.
                                                                                     Nataša Pečovnik

Oglejte si tudi