Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
SRE.
21°C
7°C
Oceni objavo

Veseli december v šolski knjižnici

Letos je šolska knjižnica pripravila več dogodkov  za veseli december.

Učenci od 3. do 5. razreda  so uživali ob zgodbici Vesel božič,  mišek Matiček, o njej razmišljali, zadnji del ure pa so izdelovali voščilnice za svoje domače.

Tudi otroci iz vrtca so prisluhnili tej zgodbici. Razmišljali so, kaj bi lahko podarili svojim staršem. Ugotovili smo, da je najboljši objem, ki je brezplačen in toplo ogreje v teh zimskih dneh. Hkrati z objemom pa so domov odnesli tudi recept za slastne orehove piškotke, ki so jih lahko skupaj s starši spekli med prazniki.

Prvi razred je obiskal Občinsko knjižnico na Vranskem, kjer jim je prijazna knjižničarka Valerija Jerman predstavila delovanje splošne knjižnice, učenci pa so jo lahko primerjali s šolsko knjižnico. Za posladek so uživali ob pravljici Raček in knjiga, kjer mali raček spozna, kako se knjige »požirajo«. Nazadnje so dobili zanimivo darilce – vrečko za knjige z logotipom Splošne knjižnice Žalec. Učenci so bili pisanih vrečk zelo veseli.

Članice knjižničarskega krožka Knjigožer Taja, Nika H. G., Anika, Lucija, Nataša in Eva iz 5. a in  Nika G., Evelina in Valentina iz 5. b ter Lucija Klemen iz 7. b so zaigrale učencem 1., 3. in 4. razreda igrico Ali bo Božiček prišel? Igrico si je zamislila Lucija, tako so večinoma vadile pod njenim vodstvom. Govori pa o tem, kako so živali od Božička prejele pismo, v katerem je razočaran, ker niso  lepo delali z naravo in ker niso prijatelji. Zato jih tudi ne bo obdaril, če se ne poboljšajo. Vsi se želijo spremeniti, razen lisice in volka, ki mu je na koncu žal, da je poslušal lisico.

Zapisala knjižničarka Marija Završnik.

Oglejte si tudi