Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
8°C
PON.
24°C
9°C
Oceni objavo

Varnost otrok 365 dni

Otroci so se septembra vrnili za šolske klopi, s tem pa tudi kot udeleženci v prometu. AMZS je v sodelovanju z avto-moto društvi in Policijo znova izvedel kampanjo Še 365 dni!, ki ozavešča, da se otroci vračajo na šolske poti, hkrati pa izpostavlja, da je treba za njihovo varnost skrbeti vse dni v letu.

 

V kampanji so bile znova prisotne maskote AMZS Anja, Marko in Zdravko, ki so čez prehod za pešce pospremile prvošolčke. Drugi september je bil še posebej razburljiv dan prav zanje, ki v šolo prihajajo prvič, saj se morajo še toliko bolj zavedati varnega vključevanja v promet ob začetku obiskovanja šole. Maskote so na prehodih za pešce v bližini šol voznike že ob koncu počitnic opozarjale, čez koliko dni se otroci vračajo v šolo, na prvi šolski dan pa so s sloganom "Še 365 dni" poudarile, da morajo biti vozniki na otroke v prometu pozorni vse leto.

 

Da bi bili otroci v prometu še bolj varni, je AMZS pripravil odsevni paketek, ki vsebuje nahrbtnik z odsevnimi trakovi, odsevne nalepke, obesek v obliki varnostnega jopiča, rumeno rutico z odsevnimi trakovi in odsevni trak za roko ali nogo. Odsevni paketek lahko kupite tudi v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Tja se lahko oglasite z vašim otrokom, ki mu bo obisk Centra zagotovo všeč.
                                                                                               
 Eva Brišnik

Oglejte si tudi