Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

PRVOŠOLCI NA VRANSKEM PRESKOČILI ŠOLSKI PRAG

Prvega septembra 2016 so se bodoči prvošolci s svojimi starši zbrali pred športno dvorano, da bi prvič prišli v šolo kot učenci. Lepo oblečeni in počesani so nestrpno čakali na sprejem.
Širok nasmeh na obraz jim je že takoj pričarala gospa Maja, ki bodočim prvošolcem vedno kaj ušpiči. Tokrat se je pred njimi pojavila v plavalni opremi in na skiroju, z namenom, da se pridruži plavalnemu avtobusu. Joj, pa taka napaka! Čisto je pozabila, da je prvi šolski dan in da bo potrebno dati torbo na ramena. Nato jih je nagovorila ga. Huš in jih povabila v dvorano. Prvošolci so morali s svojimi starši preskočiti vrv, kar je vsem odlično uspelo. Po pozdravu gospe ravnateljice Majde Pikl je sledil program, ki so ga odlično pripravili bivši drugošolci z mentorico Lejlo Jahjefendić. Po nastopu je bilo potrebno bodoče učence samo še razdeliti v oddelke in seveda obdariti z rumenimi ruticami, kapami in s pisanimi sovicami. Vesela druščina je odšla v svoje razrede na tortico in sok, nato pa polna vtisov v čudovit sončen dan.


Prvo srečanje s šolskimi klopmi je učencem v naslednjih dneh polepšal še župan Franc Sušnik, saj jih je obdaril s fotografijami »Prvi šolski dan«. Učencem in njihovim staršem želimo lep in uspešen začetek šolanja, ki naj vsem ostane v lepem spominu.


Učiteljice 1. razreda

Oglejte si tudi