Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Pohod do jame Škadavnice

 

V sredo, 5. 11. 2014, smo se učenci 4. a in 4. b odpravili na pohod do jame Škadavnice. Po poti smo se večinoma le pogovarjali, kako smo se imeli med počitnicami in kaj je novega v šoli, pri babici, sestrični ... Ko smo prišli do jame, so se trojice spuščale vanjo. Vsak je prišel na vrsto. V jami je bilo zelo spolzko, zato smo morali biti še posebej previdni, ko smo lezli po skalah navzdol ali navzgor. Žig je bil vzidan v skalo. To mi ni bilo najbolj všeč, ker se mi ob pogledu navzdol zvrti. Tam pa je bila v tleh zareza, skozi katero so se videla tla jame.

Bilo je čudovito.

Manca Oštir, 4. a

 

Dne 5. 11. 2014 smo se po pouku odpravili namesto k pouku športne vzgoje do jame Škadavnice.

Pri gradu Podgrad smo krenili levo v hrib proti cerkvi na Taboru, kjer smo se malo spočili in odžejali.

Nato smo se odpravili proti cilju. Tja nas je vodil smerokaz, ki smo ga našli pod cerkvijo. Pot nas je vodila skozi gozd. Ko smo prispeli do jame, smo si v knjižico Krpan odtisnili žig. Razdelili smo se po trije učenci skupaj. Sledil je ogled jame. Gospa Simona nam je z baterijskimi svetilkami prikazala čarobnost jame, ki je drugače temna. Sledilo je sladkanje s čokolado, ki sta jo razdelili gospe Simona in Darja. Počasi smo se vrnili v šolo.

Nejc Pikl, 4. a


V sredo, 5. 11. 2014, smo si četrtošolci ogledali jamo Škadavnico. Pot do nje vodi mimo graščine Podgrad, kmetije in cerkve sv. Jeronima. Jama je priljubljena planinska točka številnim planincem in turistom. V njej gnezdijo sove in netopirji. Je bogata s stalaktiti.

Pohod je trajal tri ure in smo se zelo nahodili, saj je bila pot spolzka zaradi odpadlega in mokrega listja. Pred jamo v kamniti steni je žig, ki smo si ga odtisnili v knjižico Krpan. Po trije učenci smo si ogledali jamo tudi znotraj. Gospa Simona nam je povedala, če ti v planinah začne zmanjkovati energije, si jo najhitreje povrneš s čokolado, ki nam jo je tudi razdelila. Bili smo zelo veseli.

Ta pohod mi je bil zelo všeč in si želim še takšnih pohodov, da bi lahko bili več v naravi.

Gospa Simona in gospa Danijela, pripravita nam še veliko takšnih pohodov!

Sara Tehovnik, 4. b

Oglejte si tudi