Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Podelitev bralne značke Savinjčani beremo

Na Osnovni šoli Vransko - Tabor smo se odločili, da učitelji in delavci šole z zgledom spodbudimo učence, da bodo raje poprijeli za knjigo. Zato smo se odločili, da bomo sodelovali v bralni znački za odrasle Savinjčani beremo.
Branje je potekalo od novembra do maja. Ker je čas dragocen in nam ga vedno zmanjkuje,  je šolska knjižničarka skrbela, da so imeli učitelji vedno na voljo nove knjige s seznama. Kot je povedala ga. Irena Štusej na prireditvi ob zaključku bralne značke, smo uživali " v svojih najtišjih urah"  z zgodbami, ki so jih za nas izbrali v Medobčinski splošni knjižnici Žalec.


Zaključek  bralne značke Savinjčani beremo je zaokrožila prijetna prireditev z osrednjo gostjo go. Miro Delavec, ki je predstavila življenjsko pot Josipine Turnograjske, in glasbeno skupino Tristan, ki nas je navdušila z  avtorskimi in drugimi skladbami.

 

Direktorica knjižnice ga. Jolanda Železnik je med drugim poudarila, da je projekt Savinjčani beremo delno sofinanciran ter da imajo v žalski občini vedno posluh za knjižnično dejavnost. Župan g. Janko Kos, tudi sam navdušen bralec, pa je povedal, da kljub recesiji niso zmanjšali sredstev za nakup gradiva, ker se zavedajo, da je človeku potrebna tudi duševna hrana.

 

Vse odrasle "značkarje" so čakala lepa zlata priznanja in sladka pregreha čokoladnice Dobnik.

 

Pobudo, da se tudi na šoli pridružimo  bralni znački Savinjčani beremo, je dala Simona Jan. Poleg nje smo  brali še: Barbara Pertinač, Marija Završnik, Marija Zagoričnik, Polona Učakar, Milena Piskar, Danica Sedeljšak, Mojca Zavasnik, Darja Zbil, Marjeta Kapus, Laura Končnik Perpar, Lejla Jahjefendić, Tina Rus Rozina, Martina Zupan Kuserbanj, Marjeta Terbovšek, Majda Pikl, Danijela Jeršič, Breda Čvan, Simona Radulj in  Polona Golob. 

 

Dokazali smo, da si je za knjigo vedno vredno  vzeti čas.

Oglejte si tudi