Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Podelitev bralne značke na Osnovni šoli Vransko-Tabor

Na OŠ Vransko-Tabor smo imeli podelitev bralne značke v četrtek, 11. 4. 2019. Podelitve se je udeležila pisateljica Nataša Konc Lorenzutti. Srečanje s pisateljico je potekalo v okviru projekta Povabimo besedo, ki ga organizira Društvo pisateljev Slovenije.

Bralno značko je v letošnjem šolskem letu opravilo 276 učencev na centralni in podružnični šoli.

Knjige nam pomagajo, da ne hitimo, je v letošnji poslanici ob mednarodnem dnevu mladinskih knjig zapisal Kestutis Kasparavičius, litvanski pisatelj, ki smo ga v preteklosti že gostili na naši šoli. To je bilo tudi naše vodilo skozi celotno prireditev. Ustavili smo se ob odlomkih iz dobre knjige, ob zanimivih mislih, ki jih v knjige vpisujejo pisatelji, še posebej smo se posvetili mislim in dogodivščinam iz knjig pisateljice Nataše Konc Lorenzutti, ki nas je obiskala.

Na prireditvi so nastopili člani otroškega zbora pod vodstvom zborovodkinje Danijele Jeršič ter člani mladinskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Vanje Govek. Na prireditvi so se predstavili tudi učenci
1. b-razreda pod mentorstvom Klavdije Kropec, ki so z dramatizacijo uprizorili slikanico Skrivališče Nataša Konc Lorenzutti, člani knjižničarskega krožka pa so izdelali kratek video odlomka iz knjige Zvezek in Brezvezek.

Prireditev sta povezovali Lucija Klemen in Saša Semprimožnik iz 9. razreda.

Pisateljica je  predstavila nekaj svojih del, še posebej zanimivo je bilo pripovedovanje basni s pomočjo kamišibaja. Učenci so v pripovedovanju uživali in si še isti dan sposodili njene knjige.

mentorica BZ Katja Brezovnik

 

Oglejte si tudi