Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

OSEMNAJSTO SREČANJE MLADIH PESNIKOV

V sredo, 24. aprila, smo se člani literarnega krožka udeležili 18. srečanja mladih pesnikov "Naj pesem pove" na Osnovni šoli Prebold.

Pesmi za literarni natečaj so napisali Marcel Semprimožnik in Simon Zajec iz 5. a, Ema Pikl, Lucija Medvešek in Elizabeta Božilova iz 6. a, Blažka Vodovnik iz 7. a in Miša Filač iz 8. a. Ema Pikl je bila izbrana in je svojo pesem na prireditvi  tudi deklamirala. Gosta prireditve sta bila člana skupine Mi2, ker pa je bilo to 18. srečanje mladih pesnikov, nas je čakala tudi slastna torta. Ob tej priložnosti je izšel zelo lep bilten, v katerem so objavljene tudi naše pesmi.

Imeli smo se zelo lepo in predstavljamo vam nekaj naših vtisov.

 

  • Vse skupaj je bilo zelo zanimivo. Najbolj mi je bilo všeč, ko sta prišla člana skupine Mi2. Nadvse zanimiv je bil tudi intervju z njima. Ker skupine drugače ne poznam, sem izvedela veliko novega o njej. (Miša Filač)
  • Najprej me je bilo strah, ker sem morala prebrati svojo pesem, ampak ko sem nastopila, sem bila vesela, da sem bila prav jaz izbrana. Drugače pa sem spoznala skupino Mi2. Njihove pesmi sem že slišala. Bilo je super. (Ema Pikl)
  • Bilo je zabavno. Pesmi, ki so jih brali udeleženci, so bile zanimive. Veliko smo se smejali, na koncu pa tudi posladkali s torto za osemnajsti rojstni dan. (Elizabeta Božilova)
  • Bilo mi je zelo všeč, še posebej zato, ker sem bila izžrebana in sem dobila knjigo pesmi skupine Mi2 z njihovimi podpisi. Tudi torta je bila zelo okusna. (Lucija Medvešek)
  • Všeč mi je bilo, ko je njihova šolska skupina Rock and out igrala in pela pesem Pojdi z menoj v toplice. Pa tudi, ko so podeljevali nagrade. (Simon Zajec)
  • V Preboldu sem se počutil zelo dobro iz treh razlogov: bil sem izžreban in sem dobil majico skupine Mi2, jedli smo torto, glasbenika pa sta tudi zapela nekaj pesmi. (Marcel Semprimožnik)
  • Bilo mi je všeč, da je objavljena tudi moja pesem. Najbolj sem bila navdušena, ko sem se lahko slikala s članoma skupine Mi2. (Blažka Vodovnik)

 

Polona Učakar, mentorica literarnega krožka

Oglejte si tudi