Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Obisk pisateljice Jane Bauer

Naša šola zadnjih nekaj let sodeluje v projektu Naša Mala knjižnica. To je projekt, ki ga organizira KUD Sodobnost in ki k branju spodbuja učence od 1. do 5. razreda. Učenci ob začetku leta prejmejo Ustvarjalnike, skozi katere spoznavajo slovenske in tudi tuje avtorje ob najrazličnejših delih, primernih za njih. Učenci sodelujejo pri izmenjavi knjižnega junaka, rešujejo nagradne naloge, deležni pa so tudi obiskov pisateljev. V okviru projekta sta nas tako obiskala že Kestutis Kasparavičius, litvanski pisatelj, in Galina Milinova, češka ilustratorka.

Letos pa nas je z obiskom počastila slovenska pisateljica Jana Bauer, pisateljica, ki je napisala Groznovilco v hudi hosti ter Groznovilca in huda zima.

Obiskala nas je v torek, 14. 5. 2019, in sicer je prišla na Podružnično osnovno šolo Tabor, kjer je z učenci 1. in 2. razreda izvedla zabavni kviz o Groznovilci. Učenci so se na prihod pisateljice dobro pripravili in vedeli večino odgovorov. Pisateljica je predstavila tudi nastanek te knjigi in svoje najnovejše delo Ding Dong zgodbe.

Ura je bila zabavna in je minila hitro.

 

                                                                                                                                                           Katja Brezovnik

Oglejte si tudi