Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Obisk belgijskega pisatelja Stefana Boonena in ilustratorja Melvina v 4. c na POŠ Tabor

Osnovna šola Vransk-Tabor že kar nekaj let sodeluje v projektu Naša mala knjižnica. To je projekt, ki ga organizira KUD Sodobnost in ki k branju spodbuja učence od 1. do 5. razreda. Prijavljeni razredi na začetku šolskega leta prejmejo Ustvarjalnike, skozi katere spoznavajo slovenske in tudi tuje avtorje ob najrazličnejših delih, primernih za njihovo starost. Učenci lahko sodelujejo pri izmenjavi knjižnega junaka, rešujejo nagradne naloge, deležni pa so tudi obiskov pisateljev. V okviru projekta so nas tako v preteklosti že obiskali  Kestutis Kasparavičius, litvanski pisatelj, Galina Milinova, češka ilustratorka, in Jana Bauer, slovenska pisateljica.

V projektu sodelujejo tudi učenci 4. c-razreda POŠ Tabor, ki so na bralni noči spoznali knjigo belgijskega pisatelja Stefana Boonena in ilustratorja Melvina z naslovom Tabor Bravo. Ob tem so sodelovali v nagradni nalogi in izdelali zanimive namizne igre. Igre so navdušile tudi nosilca projekta Naša mala knjižnica in zato so za nagrado obiskali našo šolo. Obiskali so jo z avtorjem in ilustratorjem knjige Tabor Bravo, Stefanom Boonenom in Melvinom.

Obiska smo bili zelo veseli.

Pisatelj Stefan Boonen nas je naučil nekaj nizozemskih besed in predstavil zgodbo Tabor Bravo v nizozemščini, ilustrator Melvin pa je ves čas obiska risal na plakat. Ob koncu obiska je pisatelj učencem zastavil še nekaj vprašanj oz. kot je to sam poimenoval – smešni kviz. Zmagovalec kviza je prejel plakat z ilustracijo, ki jo je narisal Melvin.

Učenci so gostoma z veseljem pokazali in predstavili tudi družabne igre, ki so jih ustvarili na bralni noči. Pisatelj in ilustrator sta bila navdušena nad njihovimi igrami in sta pohvalila njihovo kreativnost in domiselnost. Za konec smo se še skupaj fotografirali.

Ura je bila zabavna, poučna in je minila zelo hitro.

Spodaj si lahko preberete nekaj utrinkov učencev.

Zelo mi je bilo zanimivo in zabavno. Všeč mi je bilo, ker je pisatelj bral knjigo v svojem jeziku. Ob tem sem lahko opazoval, kako je ilustrator na tablo risal glavne junake knjige.

Oskar Božič, 4. c

Bilo mi je všeč, ker sta oba govorila angleško in gospa zraven je prevajala v slovenščino. Vesel sem bil, da sem na koncu lahko kupil knjigo, v katero sta se mi podpisala oba avtorja.

Maj Jalovec Khodary, 4. c

Bilo mi je všeč, ker sem na koncu prejel kartico z ilustracijami avtorja in njuna podpisa. Zelo je bilo zanimivo.

Maj Krivec, 4. c

 

Bilo mi je zelo všeč. Spoznala sem, da imajo Belgijci zelo zanimiv jezik. Zelo zanimiv mi je bil tudi kviz, ki sta ga pripravila pisatelj in ilustrator. Ker sem na kvizu zmagala, sta mi podarila plakat z ilustracijami. Bila sem ga zelo vesela.

Eva Topovšek, 4. c

Bilo mi je zelo zanimivo, ker se je ilustrator v knjigo podpisal v obliki slike. Zelo všeč mi je njun jezik in knjiga.

Maruša Goršak, 4. c

Najbolj zanimivo mi je bilo, ko sem opazoval ilustratorja pri risanju ilustracij na plakat. Risal je zelo hitro, lepo in vmes se ni nikoli nič zmotil ali prečrtal.

Aljaž Basle, 4. c



Mentorici Simona Jan in Katja Brezovnik

Oglejte si tudi