Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Naj pesem pove o šoli

V petek, 7. 6. 2019, smo se člani literarnega krožka udeležili tradicionalnega srečanja mladih pesnikov Naj pesem pove na OŠ Prebold. Ob 18.00 smo se zbrali v športni dvorani. Letos smo ustvarjali pesmi na temo ŠOLA.

Zaključek natečaja je bil kot vsako leto odličen z zelo pestrim glasbenim programom. Gost večera je bil Žan Serčič iz šova Slovenija ima talent.

Nastalo je veliko različnih pesmi in konkurenca je bila huda. Z vsake šole so bili izbrani učenci, ki so svoje pesmi tudi predstavili. Našo šolo sva predstavljala Vanesa Stanko iz 7. c (Navaden šolski odmor) in Miha Kramar iz 7. a (ZZZ). Pesem Šola je prispevala tudi Taja Majcen Štrajhar iz 8. b.

Ob koncu smo se še posladkali in se dogovorili, da se srečamo spet naslednje leto.

 

Natečaj se mi je zdel zabaven, saj rad pišem pesmi. Dobro se mi zdi, da vsako leto povabijo tudi posebnega gosta, ki vedno popestri večer. Všeč mi je tudi, ker vsako leto dobimo kakšen posladek. Letos sem bil nervozen, saj sem tudi recitiral svojo pesem ZZZ, ki govori o preganjanju dolgčasa v šoli. V natečaju sem užival.

 

Miha Kramar, 7. a

 

Zelo mi je bilo všeč, saj je bil Žan Serčič super gost, dogodek je bil odlično pripravljen. Pesem je predstavljal tudi moj prijatelj.

Aljaž Novak, 7. a

 

Šola je res velik del našega življenja in zanimivo je videti skozi pesmi, kako vsak od nas gleda nanjo.

Nika Homšak Godler, 7. a

 

V Preboldu na literarnem večeru mi je najbolj ostal v spominu nastop Žana Serčiča in ko smo se slikali z njim. Razveselila sem se Nike, da sva kakšno najstniško rekli, ter srčnega spoznanja, da prijateljstva iz kroga skavtov ostajajo tudi izven skavtskih dejavnosti. Pesmi pišem že od prvega razreda, s pesmijo izrazim svoje mnenje, spustim domišljijo z vajeti, s pisano besedo pustim tudi kakšno skrito sporočilo meni pomembnim ljudem in enostavno zlijem svoje misli na papir.

Vanesa Stanko, 7. c

 

Na zaključni prireditvi Naj pesem pove sem zelo uživala. Čeprav letos nisem sodelovala na natečaju, sem se udeležila zaključne prireditve. Pesmi, ki so jih recitirali nagrajeni, so mi bile zelo všeč in so mi s tem dale motivacijo, da naslednje leto sodelujem. Letošnji skriti gost je bil Žan Serčič, ki nam je zapel nekaj svojih pesmi in opravil intervju z učenci OŠ Prebold. Posebej si bom zapomnila njegov nastop in njegove motivacijske besede. Po zaključku prireditve smo imeli pogostitev, nato pa smo se še slikali  z gostom. Upam, da se bom naslednje leto prireditve ponovno udeležila.

 

Nadja Žuna, 8. b

 

Prireditev je bila lepa, izbrane so bile same lepe pesmi. Sama ustvarjam, ker v tem uživam, lahko izrazim samo sebe. Všeč mi je, ko obiščemo razne prireditve in podelitve. Tudi letos sem prispevala pesem za natečaj.

Taja Majcen Štrajhar, 8. b

 

Mentorica: Polona Učakar

Oglejte si tudi