Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Naj pesem pove

V petek, 15. 5. 2015, je v športni dvorani OŠ Prebold potekala prireditev ob zaključku pesniškega natečaja Naj pesem pove. Natečaja se že 20 let udeležujejo mladi pesniki osnovnih šol celjske regije, organizira pa ga aktiv slovenistk OŠ Prebold. Posebnost tega natečaja je, da na njem ni zmagovalca ali nagrajenca, ampak so v brošuri, ki izide vsako leto, objavljene skoraj vse poslane pesmi.

 

Letos so mladi pesniki ustvarjali pesmi na temo čisto vsakdanjih reči, svoje umetnine pa so predstavili pred številno publiko, med katero je sedela tudi začetnica natečaja, gospa Marija Smrke. Svoji poeziji sta pred publiko predstavili tudi naši učenki Manca Oštir in Eva Marovt.

 

Na natečaju so iz naše šole sodelovali še Marcel Semprimožnik, Vanesa Stanko, Katja Žuna, Lara Jelen in Justina Jerman pod mentorstvom Polone Učakar, Darje Savinek in Simone Jan.

 

Na začetku je goste pozdravil ravnatelj šole Oton Račečič, humoren program pa sta suvereno povezovala osmošolca, ki sta pokazala, da sta nadarjena za iskanje rim. Osrednje zvezde prireditve so bili mladi pesniki vseh sodelujočih šol.

 

Nad prireditvijo je bil navdušen gost, pesnik Andrej Rozman Roza, ki je občinstvo zabaval z gledališko-literarnim nastopom, na koncu pa množično delil avtograme ter se fotografiral z mladimi nadobudneži.

 

Po prireditvi so se mentorice in pesniki še posladkali ter se z željo po ponovnem majskem pesniškem druženju na preboldski šoli poslovili od prijateljev.

 

Vir: (http://www.sola-prebold.si/component/content/article/86-novice/926-naj-pesem-pove-2015)

Oglejte si tudi