Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
32°C
16°C
JUTRI
31°C
15°C

Na tradicionalnem sprejemu

Na tradicionalnem sprejemu za odlične učenke in učence ter dobitnike zlatih in srebrnih priznanj na mednarodnih in državnih tekmovanjih s področja znanja se je kljub okrnjenosti tekmovanj v času epidemije koronavirusa zbrala množica nadobudnih učencev. Z njihovimi dosežki sta obiskovalce prireditve seznanili ravnateljica OŠ Vransko-Tabor Majda Pikl in mentorica pouka kitare Katja Klinc, nagovoril ter s knjižno nagrado in priznanjem obdaril pa jih je župan Franc Sušnik.

Posebno pozornost si zasluži osem devetošolcev: Nika Homšak Godler, Miha Kramar, Lucija Remic, Urban Oštir, Tajda Pikel, Luka Poljanšek, Zoja Šoštar in Sofiya Tyutyunnyk, ki so prejeli še posebno plaketo, županovo petico, za odličen uspeh v vseh letih šolanja.

Priznanje župana je prejelo šest učencev razredne stopnje; pet jih je doseglo srebrno priznanje na državnem tekmovanju Logična pošast, eden pa srebrno Vegovo priznanje na državnem tekmovanju iz matematike.

Učenci predmetne stopnje so bili s srebrnimi priznanji nagrajeni na državnih tekmovanjih iz matematike, razvedrilne matematike, fizike, zgodovine, za Cankarjevo priznanje in na državnem tekmovanju Glasbena olimpijada.

Skupina šestih učencev je z mentoricama, srednješolkama Katjo Žuna in Niko Granda, prejela zlato ekipno priznanje in tretje mesto na mednarodnem tekmovanju First Lego Liga regije Adria. Ekipa v celoti sprejema vrednote FLL in dosega odlične rezultate ter prispeva inovativne ideje pri tekmovanju robotov in projektov. Njihov letošnji projekt nosi naslov GiBEEvranka (raziskovanje motivacije za gibanje).

Župan je za dosežke na glasbenih tekmovanjih obdaril tudi dva učenca Glasbene šole "Risto Savin" Žalec, štirinajstim mentorjem, ki so učence spodbujali in pripravljali na tekmovanja, pa se je zahvalil s cvetjem.

Prireditev sta z glasbo popestrila Max Mravljak in Matija Birk, učenca Glasbene šole "Risto Savin" Žalec.

Suzana Felicijan BratožPovezave

os

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi