Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
31°C
15°C
JUTRI
31°C
15°C

Mlad, vesel in pogumen – brez alkohola

V torek, 11. 6. 2019, smo se člani literarnega krožka udeležili prireditve in podelitve nagrad ob zaključku literarnega natečaja Mlad, vesel in pogumen – brez alkohola v okviru akcije 40 dni brez alkohola. Prireditev je potekala v Ljubljani.

Ambasador akcije je bil novinar Igor E. Bergant, ki je velik ljubitelj športa in ne pije alkohola. Na prireditvi je bil naš gost in nam je spregovoril o tej pomembni temi. Akcijo je sicer organizirala Slovenska Karitas v sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa.

Nagrade so podelili avtorjem desetih najboljših prispevkov, sodelovalo pa je kar 143 učencev z osnovnih in srednjih šol. Med njimi sem bila tudi jaz. Dobila sem praktično in zabavno nagrado za kratko zgodbo z naslovom Štiri čez polnoč. Na prireditvi sem prebrala odlomek iz zgodbe, ki sem si ga lahko sama izbrala.

Vesela sem bila, da so me na prireditev spremljali moji sošolci, ki so tudi člani krožka.

 

Nika Homšak Godler, 7. a

 

Zdi se mi prav, da nam govorijo, naj ne pijemo alkohola. Zaradi alkohola se zgodi veliko nesreč.

Domen Nedelko, 7. a

 

Na prireditvi mi je bilo zelo všeč. Alkohol je sicer tema, ki zanima veliko najstnikov. Skozi literarna dela so učenci povedali, kakšne težave lahko nastanejo zaradi tega in kako alkohol vpliva na ljudi. Prispevki so bili zelo dobri in ustvarjalci so vanje zlili veliko čustev in domišljije. Čestitke pa seveda Niki, ki je dobila nagrado za svoj prispevek. Bila je med desetimi najboljšimi od 143-ih.

Lucija Remic, 7. a

 

Prireditev je bila »uradna«, a vseeno zanimiva. Všeč mi je bilo, da je vsak pisatelj/pesnik prebral odlomek iz svojega besedila. Na natečaju je sodelovalo veliko učencev, predvsem srednješolci. Tema je še posebej pomembna, da opozori na prekomerno uporabo alkohola. Nagrado je dobila tudi Nika, ki se je uvrstila med deset najboljših. Čestitam!

Anika Pečovnik, 7. a

 

Dogodek je bil namenjen posebni temi, zdelo se mi je prav, da smo se ga udeležili.

 

Aljaž Novak, 7. a

 

Menim, da vsak človek na alkohol gleda drugače. Za nekatere je rešilni jopič, za druge zabava, za tretje največji sovražnik. Akcija 40 dni brez alkohola je namenjena vsem trem.

Nika Homšak Godler, 7. a

 

Mentorica: Polona Učakar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi