Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
16°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Ko sredi pohoda zadiši po ocvrtem bezgu

Šolski planinci smo konec maja pohodniško leto zaključili s pohodom proti Brcam. Med potjo smo klepetali in opazovali male živali – gosenico, krta, hrošče itd. Najbolj razburljivo je bilo bosonogo prečenje potoka Merinščice. Nekaterim je bilo zelo všeč, drugim manj, vsi pa so se bili primorani stoje obuti v nogavice in čevlje. Ja, tudi ravnotežje je potrebno razvijati. Ker smo na poti nabirali sveže bezgove cvetove, so mladi planinci mislili, da ga bomo mentorice uporabile za bezgov sok ali posušile za čaj, v resnici pa jih je na sedlu pod Rigljem čakalo presenečenje. Z namenom, da bi bezgove cvetove ocvrli, smo imeli v gozdu pripravljeno vse potrebno: plinski gorilnik, maso za cvrtje, olje, ponev in sladkor. A glej ga zlomka! Plinska jeklenka je bila prazna. Razočarani, da bomo ostali brez malice, sta tretješolca Izak in Ijan v trenutku pripravila vse za pečenje na ognju. Skopala sta jamico, nanosila kamenje in veje in peka bezga se je lahko pričela. Res je zadišalo in malica je vsem teknila. Nekateri so ocvrte bezgove cvetove poskusili prvič, nekateri so sklenili, da jih ponovno pripravijo čez vikend. Morda bezeg pripravite tudi vi, preden odcveti.

 

Zapisali mentorici planinskega krožka Nataša Pečovnik in Maja Jerman.

Oglejte si tudi