Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Detektivska bralna noč

13. decembra smo na Osnovni šoli Vransko-Tabor organizirali bralno noč za učence 3. in 4. razreda. Učenci so morali za »vstopnico« na bralno noč prebrati eno izmed knjig iz zbirke Detektivska agencija Lovro in Maja švedskega pisatelja Martina Widmarka, iz knjige zapisati najbolj zanimivo poved ter to poved ilustrirati.  Vsi učenci, ki so upoštevali navodila in nalogo opravili, so se lahko udeležili bralne noči. Bralne noči se je tako udeležilo 33 pridnih bralcev.

Učenci so na bralni noči sodelovali v različnih detektivskih dejavnostih.

Najprej so v skupinah predstavili zgodbe ostalim učencem, ki zgodbe niso brali. Pomembno je bilo, da zaključka niso razkrili ostalim učencem, temveč so jih zgolj navdušili za branje ostalih zgodb iz zbirke.

Prva delavnica je bila dramska, saj so učenci v skupinah dobili škatlo z različnimi predmeti, ki so jim bili v pomoč pri pripravi kratke dramatizacije (Primer: 1. skupina je v svoji škatli dobila prostor: živalski vrt, osebe: Lovro, Maja ter oseba, ki jo določijo sami, predmeti v škatli so: škarje, CD-ji in domine). Dva člana skupine sta bila zadolžena, da pripravita plakat kot vabilo na predstavo in zgodbo pred začetkom tudi napovesta.  Ostali člani so morali sestaviti zgodbo in jo odigrati. Učenci so se zelo vživeli v svoje vloge, tako da so nastale zanimive dramatizacije.

Na drugi delavnici so se učenci znašli v čisto pravi »Sobi pobega«. To je igra, ki je čez noč navdušila in tudi mi smo se morali preizkusiti v njej. Smisel igre je, da najdeš pot iz sobe, v tem primeru iz knjižnice ali učilnice tako, da rešiš uganke. Učencem smo v knjižnici oz. učilnici skrili barvne listke z miselnimi ugankami, ki so jih morali poiskati.  Nato so morali poiskati učence z isto barvo listka, sestaviti uganko in jo potem tudi rešiti.  Učenci so se zelo zabavali pri reševanju ugank, ki niso bile preproste.

Noč je bila kratka, zjutraj pa nas je zunaj pričakal sneg.

Katja Brezovnik in Polona Vodičar

Oglejte si tudi