Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
8°C
3°C
PET.
2°C
1°C
Deli

BRALNE ZNAČKE PODELIL PISATELJ, PREVAJALEC, RAPER IN IGRALEC BOŠTJAN GORENC PIŽAMA

Na Osnovni šoli Vransko-Tabor je bilo v torek, 26. 4. 2016, zelo slovesno, saj so podelili bralne značke vsem pridnim bralcem, tako na centralni šolo Vransko kot na podružnici v Taboru. Podelitev je popestril vsestranski kulturni ustvarjalec: pisatelj, prevajalec, raper in igralec Boštjan Gorenc Pižama, ki je na svojstven način poudaril pomen branja in seveda navdušil mlade poslušalce za branje različnih knjig .

Prireditev je povezoval osmošolec Amadej Kreča, ki je svoje delo opravil zelo profesionalno, saj je ob mentorstvu knjižničarke Marije Završnik vezno besedilo oblikoval sam. Vanj je vložil humorne vložke, v katerih je predstavil avtorja in njegovo delo, prav tako pa je dal priznanje tudi prizadevnim učiteljem slovenščine, ki spodbujajo učence k vztrajanju pri branju za bralno značko.

S harmoniko so nas razveselili  tudi učenci Martin Cekin, Matic Dobrovnik in Teodor Zaberložnik, pevski zbor pod vodstvom Vanje Govek in ob klavirski spremljavi Polone Miklavc je zapel dve pesmi, drugošolci pa so pod mentorstvom Lejle Jahjefendić plesno ponazorili pesem Dežela branja.
Prireditve so se udeležili tudi ravnateljica Majda Pikl in predstojnica ZRSŠ OE Celje mag. Sonja Zajc ter podžupan Občine Tabor Ludvik Miklavc. Ravnateljica je prvošolcem položila na srce, naj ostane knjiga njihova zvesta prijateljica in učiteljica vse življenje, devetošolcem pa čestitala, ker so vztrajali. Zahvalila se je vsem mentorjem za sodelovanje in spodbujanje učencev, da vztrajajo pri branju in dobri knjigi, kar pa je v sodobnem času težka naloga, saj mora knjiga konkurirati drugim agresivnejšim medijem.  Predstojnica ZRSŠ OE Celje  je ugotovila, da na šoli Vransko zanimanje za branje narašča, kar je posledica načrtnega in kakovostnega dela učiteljev in vodstva šole. 
Na obeh šolah je od 1. do 5. razreda tekmovalo  kar 85 % vseh učencev, od 6. do 9. razreda pa je čutiti velik osip, saj ostane zvest branju in knjigi le vsak tretji učenec.
Vsi učenci, ki so ostali zvesti knjigi vseh devet let, bodo odšli v juniju na ekskurzijo. Kam, pa naj ostane skrivnost.
Stroka vedno bolj ugotavlja, da je branje pomembno za razvoj  in ohranjanje možganov v kondiciji še v pozni starosti, zato je gibanje bralna značka oz. tekmovanje za bralno značko tako zelo pomembno.

Zapisala mentorica Marija Završnik.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij