Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Bralna značka na Osnovni šoli Vransko-Tabor

Na OŠ Vransko-Tabor smo imeli podelitev bralne značke v petek, 21.4.2017. Podelitve se je udeležila pesnica Barbara Gregorič Gorenc.
 Pesnica  je na zanimiv način predstavila več svoji pesmi, hkrati pa je odgovarjala na vprašanja voditeljice prireditve, ki jo je zanimalo, katera zbirka pesmi ji je šla najbolj izpod peresa, ali se današnja mladost razlikuje od mladosti nekoč, katera je bila težja in zakaj najraje pesni za otroke. Avtorica je povedala, da so ji vse zbirke kot lastni otroci, najraje pa še danes vzame v roke zbirko Lena luna. Prav tako je zanjo mladost vedno nekaj posebnega, v vseh časih je za odraščajočega človeka težavna, saj se srečuje s problemi, ki so v danem trenutku najpomembnejši.

Ob branju pesniških zbirk avtorice so bralni značkarji ustvarjali tudi lastne pesmi. Najboljše so predstavili na podelitvi in jih bomo izdali v priložnostni pesniški zbirki. Posebej so se potrudili četrtošolci na POŠ Tabor, ki so naredili svojo zbirko,  jo na poseben način zvili in podarili avtorici v zahvalo za obisk.

Bralno značko je opravilo preko 90% vseh učencev od 1.- 5. razreda in preko 70% od 6.-9. razreda. Povedati je treba, da se število značkarjev na predmetni stopnji dviguje, da nekateri berejo celo »za nazaj«, skratka branje spet postaja vrednota.

Na prireditvi so nastopili tudi člani otroškega zbora pod vodstvom zborovodje Danijele Jeršič, prireditev pa sta povezovali: Vanesa Stanko na POŠ Tabor in Lucija Klemen na OŠ Vransko, s svojimi pesmicami pa so nastopili mnogi učenci obeh šol.

Pesnica Barbara Gregorič Gorenc je bila navdušena, ker dajemo tako pozornost podelitvi bralne značke, saj se je podelitve priznaj poleg vseh mentorjev udeležila tudi ga. ravnateljica Majda Pikl, ki je poudarila pomen branja na vseh stopnjah in zaželela, da prvošolci ostanejo bralci skozi vso osnovno šolo, devetošolcem pa je svetovala, naj bo knjiga njihova prijateljica tudi v srednji šoli.

Zapisala knjižničarka Marija Završnik

 

Oglejte si tudi