Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Bralna noč ob mali miški, Zverjascu in Zverjaščku

Že drugo leto smo na šoli organizirali bralno noč, tokrat s knjižnimi liki malo miško, z Zverjascem  in Zverjaščkom (zgodbi napisala pisateljica Julia Donaldson).  Učenci so izžrebali skupino, v kateri so bili potem ves večer. Tako so se družili tudi z drugimi, ne samo s sošolci.

Kratka vsebina obeh zgodb:

Mala miška v gozdu sreča veliko živali (kačo, sovo, lisico). Vse  jo želijo pojesti, toda miška se reši tako, da jim pove, da je zmenjena  z Zverjascem,  ki ga opiše kot najbolj grozno bitje na svetu. Na koncu zgodbe ga res sreča in mu zaupa, kako se je živali bojijo, kar mu tudi dokaže, tako da ga vodi s seboj do posameznih živali, ki se bojijo Zverjasca, ne miške. Zato Zverjasec poučuje malega Zverjaščka, da ne sme sam tavati po gozdu, ker bo srečal hudobno miško. Toda Zverjašček je neubogljiv, zato neko noč pobegne iz Zverjaščevega naročja in tava po gozdu.  Zelo se prestraši miškine sence, ki jo napravi luna. Hitro se odpravi nazaj v Zverjaščev brlog in se stisne k očetu.  

Poleg branja in pogovora smo zgodbi dopolnili z različnimi delavnicami:

  • pekli smo mufine, ki smo jih okrasili kot male Zverjaščke,
  • izdelali smo si lutke in senčno gledališče,
  • okraske, s katerimi smo okrasili doma svoje božično drevesce ter
  • vstopnico za filmsko predstavo.

Obiskal pa nas je tudi Božiček, ki je prebral zgodbico Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo (napisala Ida Mlakar) in razdelil nekaj čokoladnih bonbonov. Božičku se zahvaljujemo, da si je med svojim napornim urnikom vzel tudi čas za nas in nas razveselil s svojim obiskom.

Naše druženje je popestril tudi obisk gospe ravnateljice, ki se je z nami veselila ob našem delu in zabavi.

Po obisku Božička in ge. ravnateljice smo se navečerjali in se spravili spat v tri učilnice, kamor so starejši učenci iz telovadnice nanosili blazine, na katerih smo kar udobno spali. Hvala tudi g. hišniku in ge. Bukovec za pomoč pri tem.

 Da nismo bili lačni, so poskrbele ge. kuharice in ga. Jožica Pečovnik. Hvala.

Ostala nam je še ena prijetna zadolžitev – »gremo v kino«, ki so jo nekateri opravili  naslednji dan, ko so si ogledali še risanko o dogodivščinah miške in Zverjaščka, nekateri pa si jo bomo ogledali po božično-novoletnih počitnicah.

Bralno noč smo organizirali in izvedli: Katja Završnik, Klavdija Kropec, Polona Vodičar, Miha Miklavc, Jože Toplak in Tadeja Zupanc.

Oglejte si tudi