Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Blazno resno o prostem času z Deso

V sredo, 13. 2. 2019, se je v kulturnem domu na Vranskem ob 17.00 začel tradicionalni literarni večer. Letos smo medse povabili pisateljico, dramatičarko, igralko, publicistko in scenaristko Deso Muck.

Z dogodkom smo slovesno zaključili literarni in likovni natečaj na temo tedna otroka, letos smo razmišljali in ustvarjali o prostem času. Izšla je tudi nova številka šolskega glasila Bela vrana, ki prinaša izbrane likovne in literarne prispevke natečaja.

 

Ponovno smo preživeli čudovit večer. Gospa Desa nas je navdušila s svojo energijo, iskrenostjo in humorjem. Ponosni smo, da je tudi ona pohvalila naše delo in ustvarjalnost.

V intervjuju nam je zaupala, da veliko časa preživi s svojimi hišnimi ljubljenčki, v naravi, veliko pa tudi bere in seveda piše svoje knjige. Vabimo vas, da jih čim več preberete.

 

Program so pripravili učenci literarnega krožka, pevci in plesalci z mentoricami. Razmišljali smo o načinih, kako čim bolj pestro in zanimivo preživljati prosti čas: s športom, z glasbo, s knjigami, z živalmi, s prijatelji in družino, včasih tudi sami. Ugotavljali smo, kako je bilo včasih in kako je sedaj ter da si je tudi za ljubezen treba vzeti prosti čas. Nastopajoči so spet dokazali svojo ustvarjalnost ter da znajo sodelovati in si pomagati. Sodelovali so učenci od četrtega do devetega razreda in na odru pričarali svet prostega časa v drevesni hišici. Hvala vsem in vsakemu posebej. Lahko ste ponosni na svoje talente.

 

Gostja Desa Muck in ravnateljica Majda Pikl sta podelili nagrade za najboljša likovna in literarna dela. Pohvale pa boste učenci prejeli v naslednjih dneh, ko vas bomo za svečano podelitev obiskali v vaših oddelkih ter vam čestitali.

 

V mislih še vedno odzvanja sporočilo večera, ki ga je ves čas širila pesem Mi imamo se fajn:

Mi imamo se fajn, če je kuža z nami, ko smo v gozdu zbrani, ko je športa ful, če je kitara glasna, če nas knjiga zgrabi, ko kaj zgradimo, ko so frendi z nami, ko je ljubezen v zraku …

 

Naj bo prosti čas tisti čas, ko vsak spet najde svoj obraz. Preživljajmo ga ustvarjalno in koristno.

 

Mentorica prireditve Polona Učakar

Oglejte si tudi