Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

NOV PROJEKT ERASMUS+ EDUCATING HEARTS

Osnovna šola Vransko-Tabor je v šolskem letu 2021/22 začela izvajati nov mednarodni projekt EDUCATING HEARTS  UČIMO SRCA. V  sodelovanju s šolami iz Nemčije, Španije, Portugalske, Turčije in Poljske bodo aktivnosti projekta trajale dve šolski leti.

V začetku decembra smo se štirje učitelji udeležili prvega srečanja koordinatorjev in sodelujočih učiteljev, ki je potekalo na koordinatorski šoli v Nemčiji, v Mönchengladbachu.

Učitelji smo pet dni preživeli na osnovni šoli Comenius-Schule Mönchengladbach. Od ponedeljka do petka smo izvajali delavnice ter načrtovali metodološke pristope in posamezne dejavnosti za delo z učenci v prihodnjih mesecih. Delavnice so izvajali učitelji gostujoče šole ter IBIS Institute. Zadali smo si, da bo naš glavni cilj v projektu učence naučiti enakosti spolov, socialne, rasne, kulturne in verske strpnosti ter različnih drugih oblik socialne vključenosti, kot so vključevanje invalidov ali starejših. Želimo, da naši udeleženci razumejo naše skupne vrednote, kar nam bo omogočilo tudi, da jih naučimo več o pomenu negovanja naše skupne evropske dediščine. Pri tem bodo naši udeleženci izboljšali tudi svoje bolj oprijemljive veščine: angleški jezik in IKT.

Dva popoldneva smo izkoristili tudi za ogled Kölna in Aachna, kjer smo si ogledali veličastni katedrali in spoznali zgodovino obeh mest.

Počaščeni smo, da nas je v mestni hiši sprejela tudi podžupanja, ki je poudarila pomen mednarodnega povezovanja tako učiteljev kot mladih iz vse Evrope.

Učenci se že veselijo izmenjav – prva v tem šolskem letu bo potekala v Španiji od 20. do 26. marca, druga pa v Turčiji od 15. do 21. maja. V prihodnjem šolskem letu pa se bomo z učenci odpravili še na Portugalsko  in Poljsko.

 

Maja Jerman, Maja Laznik, Branko Šketa in David Zavolovšek

OŠ Vransko-Tabor

Oglejte si tudi