Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Glasbene želje

V ponedeljek, 12. marca, je bil v dvorani Doma II. slovenskega tabora v Žalcu že sedmi tradicionalni dobrodelni koncert Glasbene šole Risto Savin Žalec z naslovom Glasbene želje, katerega izkupiček glasbena šola namenja šolskemu skladu.

Koncert je bil šesti v vrsti prazničnih koncertov ob praznovanju 60-letnice glasbene šole. Polno dvorano obiskovalcev  je uvodoma nagovoril ravnatelj šole, mag. Gorazd Kozmus, ki je obiskovalce opozoril, da koncert v takšni obliki ne bi bil možen, če ne bi vse priredbe za orkester zapisal prof. Andraž Slakan, ki je s tem omogočil učencem, da so igrali glasbo, ki je sicer ne bi mogli. Not za takšno glasbo in zasedbe, ki so se predstavile na koncertu, namreč ni mogoče kupiti.

Na koncertu se je predstavil simfonični orkester glasbene šole s solisti pod vodstvom prof. Andraža Slakana, katerega koncertna mojstrica je bila učenka Sara Jezernik Špec, ob klavirski spremljavi prof. Željke Kolenc se je predstavil tudi pevski zbor glasbene šole pod vodstvom prof. Biljane Ann Novak. Na koncertu je sodeloval tudi Vokalni band Kreativo, ki goji a capella glasbo.
Obiskovalci koncerta so bili izjemno navdušeni, kar so dokazali ob koncu koncerta, ko nikakor niso dovolili nastopajočim, da zaključijo koncert.

Kot je ob koncu povedal mag. Gorazd Kozmus, so bili obiskovalci priča še enemu izjemnemu koncertu glasbene šole, katere kolektiv  je ponovno presenetil z izjemno domiselnim ustvarjanjem novih dogodkov v oblikah, kot jih še niso imeli možnost videti.

 

T. Tavčar

Oglejte si tudi