Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Obnovitveno izobraževanje prvih posredovalcev v občini Vransko

Občina Vransko je v letu 2018 pristopila k Projektu alarmiranja prvih posredovalcev z namenom reševanja življenj z izvajanjem temeljnih postopkov oživljanja in uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja.

V okviru dogovora med Splošno bolnišnico Celje, Gasilsko zvezo Žalec in Občino Vransko smo sklenili Dogovor o aktiviranju gasilskih enot z območja občine Vransko z namenom reševanja življenj z izvajanjem temeljnih postopkov oživljanja in uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED). V ta namen se je izobrazilo 35 prostovoljnih gasilcev iz vseh štirih prostovoljnih društev, ki so bil vključeni v sistem alarmiranja prvih posredovalcev.

Sistem alarmiranja prvih posredovalcev smo v letu 2020 spremenili na zahtevo Dispečerske službe zdravstva ali službe NMP in sklenili nov Dogovor o aktiviranju prvih posredovalcev za območje občine Vransko med  URSZR, Izpostavo Celje, Zdravstvenim domom Žalec in Občino Vransko. Na obnovitveno izobraževanje prvih posredovalcev smo vključili tudi zainteresirane občane, ki so se želeli priključiti Projektu alarmiranja prvih posredovalcev.

V letošnjem obnovitvenem tečaju, ki je potekal 24. 9. 2022 v prostorih Gasilskega doma Prekopa, je sodelovalo 24 tečajnikov – prvih posredovalcev, ki so uspešno zaključili obnovitveno izobraževanje in so vključeni v sistem alarmiranja.

Prvi posredovalci se izobražujejo vsaki dve leti, izobraževanje izvaja podjetje Klaros, zdravstvo, izobraževanje in svetovanje, d. o. o., z Dobrne.

Prostovoljnemu gasilskemu društvu Prekopa se zahvaljujemo za uporabo prostorov v času obnovitvenega usposabljanja prvih posredovalcev.


Občinska uprava

Rosita Papinutti

Oglejte si tudi