Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Klicni center za begunce iz Ukrajine

ДЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ТА АНГЛІЙСЬКОЇ ПРОГРУТТИ ВНИЗ/FOR UKRAINIAN AND ENGLISH SCROLL DOWN Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov je vzpostavil vladni klicni center, kjer bodo za pojasnila o pomoči, ki jo Slovenija nudi državljanom iz Ukrajine, na voljo strokovnjaki z različnih področij. Klicni center bo deloval vse dni v tednu, od 8. do 18. ure.

Brezplačna telefonska številka: 080 41 42 - za klice iz Slovenije

Telefonska številka: +386 1478 7530 - za klice iz tujine

Elektronski poštni naslov: info.ukrajina@gov.si 

Aktualne informacije in kontaktne številke so objavili v slovenskem,  angleškem in ukrajinskem jeziku na spletni strani: https://www.gov.si/teme/pomoc-slovenije-drzavljanom-ukrajinefbclid= IwAR08b0g9yK5f88CAEkCf6bd9KdIhgIwVfKVZJmwDvT9RcjKAeTaCPl7NAYY.

V klicnem centru bodo strokovnjaki nudili informacije o vstopu in bivanju v Sloveniji, postopku priznanja mednarodne zaščite ter informacije o načinu nudenja finančne ali materialne pomoči posameznikov ali organizacij.

Prebivalci Slovenije so svojo solidarnost in humanitarno pomoč izkazali že neštetokrat. Prvi begunci iz Ukrajine so prispeli tudi v Slovenijo. Začeli smo zbirati humanitarno pomoč, odziv je izjemen. V preteklih dneh se je na Urad za oskrbo in integracijo migrantov obrnilo veliko posameznikov in organizacij, ki želijo pomagati državljanom Ukrajine, tudi z organizacijo različnih vrst prevozov v Slovenijo.

Vse, ki želijo nuditi tovrstno pomoč, prosijo, da se pred organiziranjem prevoza, zaradi uskladitve in dodatnih informacij v zvezi s prihodom državljanov iz Ukrajine, obrnejo na Urad za oskrbo in integracijo migrantov. Tako bodo lahko organizirano in predvsem hitro pomagali vsem, ki pomoč najbolj potrebujejo.

_________________________________________________________________________________

Всім, хто через війну в Україні перебувають у скрутному становищі, Словенія готова надати допомогу:

https://www.gov.si/en/topics/slovenias-assistance-to-the-citizens-of-ukraine/dopomoga-yaku-slovenya-nada-gromadyanam-ukrani/

Працює телефон гарячої лінії +386 40 853 421 для отримання інформації про допомогу, яку біженцям з України надає Республіка Словенія.

Розмовляємо англійською мовою

Email: info.ukrajina@gov.si

_________________________________________________________________________________

Slovenia is willing to help those who find themselves in need because of the war in Ukraine:

https://www.gov.si/en/topics/slovenias-assistance-to-the-citizens-of-ukraine/

The call center for information on assistance to refugees from Ukraine will provide information about entry and residence in Slovenia, about the procedure for recognizing international protection and information on how individuals or organizations can provide financial or material assistance.

You can call every day of the week from 8 am to 6 pm.

For calls from Slovenia use a toll free number 080 41 42, for calls from abroad use +386 1478 7530.

Email: info.ukrajina@gov.si

Oglejte si tudi