Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS VRANSKO V ČASU EPIDEMIJE

V času epidemije smo prostovoljci Župnijske Karitas Vransko pripravili in razdelili 172 paketov pomoči, od tega 141 na območju Vranskega, 11 na območju Tabora, 9 na območju Motnika in 8 na območju Trojan. V sodelovanju z Osnovno šolo Vransko je bilo na domove dostavljenih 65 paketov za družine 102 otrok, ki imajo v šoli subvencionirano kosilo. Razvoz paketov je bil organiziran s strani Občine Vransko. 

Občanom smo nudili dostavo zdravil na dom, pomagali s prevozi, svetovali in pomagali pri izpolnjevanju in vlaganju prošenj na različne javne ustanove. Kar nekaj občanov se je na nas obrnilo s potrebo po pogovoru in psihološki pomoči. Ker v času epidemije nismo obiskovali starejših na domovih, smo jim poslali voščilnice, ki so jih izdelali prostovoljci programa socialnega vključevanja na Škofijski Karitas Celje. 

Med 13. 3. in 31. 5. 2020 smo prostovoljci Karitasa opravili 260 prostovoljnih ur, v katere ni vštet čas načrtovanja, koordiniranja prostovoljskega dela in koordiniranja z ostalimi organizacijami. 

Ljudje v stiski lahko za pomoč s paketi s hrano in higienskimi potrebščinami, šolskimi potrebščinami, svetovanje in pomoč pri izpolnjevanju in vlaganju različnih prošenj na javne ustanove (Zavod za zaposlovanje RS, 

CSD …), občasno tudi za pomoč s prevozom, dostavo zdravil na dom, izposojo invalidskih pripomočkov zaprosijo preko elektronske pošte: karitas.vransko@gmail.com ali pokličejo na mob.: 051 451 757. 

Hvaležni smo za podporo podjetij in darovalcev posameznikov, brez katerih ne bi mogli izvajati pomoči. 

Pomoč za družine v stiski in nakup šolskih potrebščin zbiramo na TRR SI56 1964 0501 3602 603; Župnijska Karitas Vransko, Vransko 144, 3305 Vransko; z namenom: pomagam preživeti.

 

Župnijska Karitas Vransko

Oglejte si tudi