Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
28°C
18°C
JUTRI
30°C
17°C
1836

V Taboru srečanje veterank in veteranov GZ Žalec

V dvorani Doma krajanov v Taboru je v petek 11. oktobra potekalo že 59. srečanje veteranov in veterank Gasilske zveze Žalec, ki se ga je od 528 veterank in veteranov udeležilo 165 iz 28 gasilskih društev Gasilske zveze Žalec (GZ).

Po predaji veteranskega prapora  GPO Vransko veteranom GPO Žalec je  poročilo o pregledu aktivnosti veterank in veteranov podal Ivan Derča, ki je povedal, da so od lanskega do letošnjega srečanja pripravili ali se udeležili več posvetov, predavanj in tekmovanj. V imenu županov spodnjesavinjskih občin je veteranke in veterane nagovoril taborski župan Marko Semprimožnik, nato so srečanje pozdravili v imenu GZ Prebold Franc Jeromel, GZ Slovenije, predsednik sveta veteranov Jože Smole, GZ Žalec, namestnik predsednika Milan Pustoslemšek, ki sta nato s Ivanom Derča podelila plakete veterana. Prejeli so jih Miha Kokole (PGD Kapla-Pondor), Konrad Rizmal (PGD Braslovče) in Viktor Zorec (PGD Letuš).

Srečanje so s kulturnim programom popestrili otroci iz šole in Vrtca Tabor ter sekstet OK!tete iz KUD Tabor. Druženje, ki so ga pripravili člani in članice PGD Ojstriška vas-Tabor, se je nadaljevalo ob večerji in pogovoru.

 

T. Tavčar                                      

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi