Naslednji dan smo se odpravili na ogled Pulja, znamenite puljske arene, mestnega jedra ter (kdor je želel) tudi tržnice, ki da vsakemu mestu še poseben čar. Pot smo nadaljevali nazaj proti severu polotoka, kjer smo v bližini Umaga obiskali rejca mlečnih ovac. Po ogledu kmetije ter pogovoru z gospodarjem smo lahko poskusili kvalitetne ovčje sire, med njimi tudi sir s tartufi. Ker je pa Istra tudi dežela vinske trte, smo za konec našega dvodnevnega potepanja obiskali še vinogradniško kmetijo, kje so nam pripravili slastno večerjo izpod peke (to je poseben način priprave jedi, ko se posoda zakoplje v prej pripravljeno žerjavico in se tako peče meso, ki je v njej) ter nam postregli z belim in rdečim istrskim vinom.
Rejci drobnice na strokovni ekskurziji po Istri
Člani društva rejcev drobnice CEKIN smo se to jesen odpeljali na strokovno ekskurzijo v Istro.
Z avtobusom smo se odpeljali prav na jug Istre, kjer smo se vkrcali na ladjo ter se podali na ogled Brionov. S turističnim vlakom smo se popeljali na ogled zanimivosti otoka. Popoldne je sledila vožnja do kozjerejske kmetije, kjer pridelujejo kozji sir. Po ogledu kmetije smo lahko poskusili tudi različne vrste kozjih sirov. Zelo zanimiv je bil sir, star tri leta.
Oglejte si tudi
Objavljeno:
Občni zbor PGD Ločica
Objavljeno:
MLADI PLANINCI NA NOČNEM POHODU
Objavljeno: