Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

»Prostovoljci, temelj organizacije«



V Rdečem križu Slovenije – Območno združenje Žalec so se v zadnjih mesecih razveselili novoorganizirane skupine mladih iz šestih občin v Spodnjesavinjski regiji. Skupina študentov in dijakov se je vključila v program Ministrstva za javno upravo RS »Prostovoljci, temelj organizacije« in pod vodstvom koordinatorja in mentorja prostovoljstva Tomaža Deželaka začela s prvimi humanitarnimi akcijami. V februarju in marcu so mladi s Polzele, iz Braslovč, Tabora, Prebolda, z Vranskega in iz Žalca izdelovali voščila ob dnevu žena, ki so jih odposlali po domovih starejših žena. Ustvarili so 132 voščil.



Na pobudo KO RK Polzela so učenci OŠ Polzela in POŠ Andraž izdelali ptičke in na njih zapisali dobre misli. Izdelali so jih več kot 650. Ptičke z dobrimi mislimi so skupaj z manjšim darilom zapakirali ter jih z mladimi prostovoljci razvozili po domovih za starejše. Daril so se razveselili stanovalci Zavoda sv. Rafaela Vransko, stanovalci Doma upokojencev Franca Salamona Prebold, Doma Nine Pokorn Grmovje in Doma upokojencev Polzela.

Prostovoljka s Polzele pa je izdelovala tudi velikonočne butare, ki so v zameno za prostovoljni prispevek odšle v roke podpornikov akcije. Prostovoljni prispevki od butar se bodo namenili za nakup in popravilo računalnikov za šoloobvezne otroke. Manjši del prostovoljnih prispevkov pa je bilo namenjenih tudi skupini mladih prostovoljcev in njihovim prihodnjim humanitarnim projektom.

Skupaj z Mladinskim centrom Žalec, Študentskim klubom Žalec ter drugimi društvi in organizacijami pa so v Območnem združenju RKS Žalec pristopili k načrtovanju skupnega prostovoljskega foruma »Savinjski superheroji«, katerega namen je vzpostavitev okolja in prostora za mladinsko ustvarjanje v spodnjesavinjskih občinah. 


T. T.

Oglejte si tudi