Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
15°C
2603

Občni zbor Čebelarskega društva Vransko

V nedeljo, 19. 1. 2020, so imeli člani Čebelarskega društva Vransko  v sejni sobi Občine Vransko svoj občni zbor, ki so se ga poleg članov udeležili tudi župan Občine Vransko, gospod Franc Sušnik, ravnateljica Osnovne šole Vransko-Tabor, gospa Majda Pikl, in predsednik Čebelarske zveze Spodnje Savinjske doline, gospod Žiga Grm. 

Pred  začetkom smo se poklonili spominu dveh čebelarjev, ki sta nas zapustila v letu 2019.

V poročilu predsednika  ČD Vransko in mentorja čebelarskega krožka so bile prikazane aktivnosti v letu 2019 in načrt za leto 2020.

  • Člani društva so se udeležili dveh  poučnih ekskurzij  o čebelarstvu, sejma APISLOVENIJA v Celju in srečanja čebelarjev Spodnje Savinjske doline. Na teh srečanjih smo izmenjavali izkušnje, spoznali nove tovariše in pridobili nova znanja.
  • Čebelarski krožek je obiskovalo 19 učencev, ki so spoznavali osnove čebelarjenja. Udeležili so se sejma APISLOVENIJA in ekskurzije čebelarskega muzeja Tigelj.

Načrt delovanja v letu 2020 pa predvideva dokončanje  del v učnem čebelnjaku, postavitev učne poti in seveda tudi udeležbo na izobraževalnih srečanjih.

Gospod Franc Sušnik in gospa Majda Pikl sta poudarila dobro sodelovanje občine in šole s ČD in nam zaželela uspešno nadaljnje delo v društvu.

Tudi gospod Žiga Grm je poudaril dobro sodelovanje v okviru ČZSSD in nas povabil k večji udeležbi na strokovnih srečanjih.

Razšli smo se s čebelarskim pozdravom: NAJ MEDI!

 

 

Ludvik Krajnc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi