Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
32°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C

Z Rogle na Kope

Planinsko društvo Vransko je v svojem letnem programu napovedalo lahko turo na Pohorje. To smo izvedli v soboto, 16. oktobra, z razliko, da je postala lahka snežna tura.

Zjutraj smo se z manjšim avtobusom odpeljali na Roglo oziroma do Koče na Pesku. Po jutranji kavi z domačim pecivom in Brglezovimi rogljički smo krenili proti Lovrenškim jezerom. Po uri in pol hoje smo prišli do razglednega stolpa, a ker je pihal oster veter in nad jezerci pritiskala nizka oblačnost, smo se na razgledni stolp sicer povzpeli, a takoj nadaljevali pot naprej proti Ribniški koči. Tu smo si v topli koči privoščili kosilo, nato pa preko najvišjega vrha Pohorja, Črnega vrha (1.543,5 m), nadaljevali na Kope. Te so nas le pričakale v popoldanskem soncu. Po sedmih urah hoje s snegom pod podplati smo imeli dan izpolnjen, zato se na Kopah nismo več ustavljali, ampak se razveselili našega avtobusa, ki nas je odpeljal proti domu.

V društvu smo novembra načrtovali Martinov pohod, ki je odpadel skupaj z vsemi letošnjimi martinovanji. Tradicionalni novembrski Izlet v neznano pa bomo izvedli takoj, ko bodo epidemiološke razmere dopuščale varno druženje.

PD Vransko

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi